fredag den 18. januar 2019

Gennemførte spil @ 2019

Et nyt år er skudt igang og traditionen tro, tracker jeg også i år, de spil jeg får gennemført! Det bliver spændende at se hvad 2019 byder på at oplevelser!

#1 Diablo (PC)

Gennemført 18. januar 2019

2018 bød på en hel del PC gaming, retroLANs og ikke mindst Diablo! Det første Diablo spil i serien er ganske glimrende og singleplayer kampagnen byder på en håndfuld quests, lokation er og items som multiplayer delen ikke indeholder. Jeg fik lyst til at gennemføre singleplayer dele, hvilket må siges at være en ganske underholdende og habil oplevelse!


#2 Hellblade: Senua´s Sacrifice (PS4Pro)

Gennemført 14. februar 2019

Flot spil, som tager udgangspunkt i en dyster setting, hvor man som spiller forsøger at navigere rundt i en psykose i vikingetiden. Historien er kryptisk og missionerne ensformige. Kampsystemet bliver hurtigt kedeligt og leder tankerne hen på Ryse: Son of Rome, som ligeledes genbrugte den same håndfuld fjender igen og igen.
Derudover byder spillet på en række puzzles, som svinger fra at være okay underholdende, til - som med kampsystemet - at genbruge sig selv om og om igen.
Alt i alt en ganske lunken oplevelse.


#3 Diablo III: Eternal Collection (NS)

Gennemført 24. februar 2019

Så blev Diablo III også kørt igennem på min Switch! Selvom jeg mener at Diablo III er en forringelse ift. de tidligere spil i serien på samtlige områder, er det stadigvæk ganske underholdende fra tid til anden. Spillet fungerer glimrende håndholdt!


#4 The Witness (PS4Pro)

Gennemført 12. marts 2019

Glimrende puzzle spil, som på en del områder minder om The Talos Principle, blot med flere små selvstændige puzzles. Den tekniske del er vidunderlig og stemningen og mystikken er fantastiske. Spillet bliver desværre i nogle sektioner trukket i langdrag, hvilket medfører at typerne af puzzles hen imod slutningen er blevet gentaget i et sådan omfang at de ikke længere er voldsomt spændende at gå til. I de fleste tilfælde af puzzles tilpas udfordrende, dog bliver de til tider for unødvendig komplicerede.


#5 Bridge Constructor: Portal (PS4Pro)

Gennemført 7. April 2019

Hyggeligt spil i Bridge Constructor serien, hvor Portal universet er i fokus.


#6 Unravel Two (NS)

Gennemført 13. April 2019

Smuk 2D puzzle platformer.


#7 Shadow of the Tomb Raider (PS4Pro)

Gennemført 5. Maj 2019

Endnu en glimrende rutsjebanetur, siden serien blev rebootet i 2013. Shadow of the Tomb Raider, fremstår umiddelbart som den stærkeste titel af de 3 nyere spil i serien.


#8 What Remains of Edith Finch (PS4Pro)

Gennemført 14. Maj 2019

Spændende spil i walking simulator genren, som består af simpel styring og fængende historie. Spillet er relativt hurtigt gennemført, men formår at levere en række interessante historier uden en masse fyld. Spillet kan klart anbefales, hvis man ønsker 2-3 timers glimrende underholdning.


#9 Tom Clancy´s Rainbow Six: Vegas 2 (PC)

Gennemført 22. Maj 2019

Glimrende spil!


#10 Metro: Exodus (PS4Pro)

Gennemført 9. Juni 2019

Udemærket Metro spil, som hovedsagelig tager udgangspunkt i livet udenfor metroen. Spiller tilbyder nogle open world områder, hvilket jeg ikke mener passer ind i den klassiske Metro formel, hvilket er en ærgerlig drejning. Ligeledes er der mulighed for at samle ressourcer som bruges til opgraderring, frem for den gamle metode hvor ammunition blev brugt som valuta. Igen en drejning i den forkerte retning.
Alt i alt et ganske udmærket spil, som dog desværre formår at sælge ud af en god formel og nu i stedet fremstår mere som så mange andre titler.


#11 Dungeon Siege (PC)

Gennemført 29. Juni 2019

Glædeligt gensyn med et spil, som jeg kan huske at jeg købte fra nyt, for min sparsomme ungarbejder-løn tilbage i 2001-2002ish. Spillet er langt fra perfekt og lider af et ret så lineært gameplay, manglende byer / shops undervejs, samt andre irritationsmomenter. Alligevel formår Dungeon Siege at fremstå som et yderst underholdende spil, med en fin håndfuld imponerende øjeblikke.


#12 SWAT 4: The Stetchkov Syndicate (PC)

Gennemført 16. Juli 2019

Lækker expansion til det formidable SWAT 4!


#13 Unravel (PS4Pro)

Gennemført 20. August 2019

Smuk 2D puzzleplatformer, med et lækkert æstetisk udtryk.


#14 Yoku's Island Express (NS)

Gennemført 26. September 2019

Glimrende spil som kombinerer pinball og 2D platforming i charmerende verden som gør brug af metroidvania designet. Jeg spillede det igennem i fællesskab med min 8 årige datter, hvilket fungerede helt perfekt.


#15 Vaporum: Steampunk Dungeon Crawler (NS)

Gennemført 29. September 2019

Udemærket puzzle FPS, som gør brug af et gitter baseret bevægelsessytem. Spillet tilbyder gode udfordrende puzzles og en interessant verden som umiddelbart kan minde om de første 2 Bioshock spil. Ligeledes byder spillet på simple RPG elementer.
Overordnet set er der tale om en god fængende historie og alt i alt en ganske hæderlig oplevelse.


#16 Redeemer: Enhanced Edition (NS)

Gennemført 4. oktober 2019

Ganske middelmådig twinstick shooter, med en ligegyldig historie og en masse ens mobs. Gameplayed er simpelt og ganske fint, dog bliver spillet hurtigt trivielt og kedeligt.


#17 Castle of Heart (NS)

Gennemført 28. oktober 2019

På rigtig mange måder et glimrende 2D platforsspil, i bedste ridderunivers, med borge, rustninger osv. Spillet er indeholder 20 levels fordelt på 4 kapitler, og tilbyder ganske solidt og varieret level design, udmærkede kampe og spændende boss fights som afslutning for hver af de 4 kapitler. Spillets største problem er umiddelbart inputlag ift. controls. Det er nok til at irritere, dog er spillet fortsat spilbart og ganske underholdende til trods for dette.


#18 The Legend of Zelda (NES)

Gennemført 8. november 2019

Endelig fik jeg gennemført denne gamle klassiker! På trods af at kampsystemet kan opleves anstrengende ift. dagens standart, er jeg imponeret over omfanget af spillet, set i forhold til at det er fra 1986! Helt klart en gennemspilning værd!


#19 Battlefield V (PS4Pro)

Gennemført 14. december 2019

Udemærket singleplayer oplevelse, bestående af 4 forskellige historier. Gameplayed er det samme som man ellers er vant til fra denne type spil, hvilket vil sige bund solidt. Historien forsøger at bringe følelser i spil ift. diverse relationer karakterer imellem, hvilket ligeledes fungerer ganske udmærket.


#20 Super Mario Bros. (NCM)

Gennemført 30. december 2019

Efter at have brugt de en del timer i juleferien på at spille Super Mario Bros. med min datter på Famicom, valgte jeg til sidst at spille Nintendo Classic Mini udgaven i stedet for. Grunden til dette var primært muligheden for at kunne gemme vores fremskridt undervejs, eftersom en kombination af manglende Mario skills og en 35 år gammel controller som ikke altid reagerer lige godt, medførte en del unødvendige frustrationer, når hele spillet skulle spilles om, når vi døde i de sidste baner.
Efter skiftet tog det heller ikke mange forsøg at gennemføre spillet. Grafikken er en del smukkere og controlleren virker hver gang.
Glimrenede spil og glimrende lille konsol!