søndag den 2. januar 2022

Gennemførte spil @ 2022

#1 Layers of Fear: Legacy (NS)


Gennemført 2. januar 2022

Ganske spændende first person horror walking sim, med simple puzzle elementer. Historien er tilpas twisted og stemningen spillet igennem er trykket med diverse jump scares undervejs.


#2 Old Man´s Journey (NS)


Gennemført 8. januar 2022

Smukt kunstnerisk spil, med en sød historie. Gameplayed er yderst simpelt og består hovedsagelig af, at manipulere 2D landskabet, hvortil spillerens karakter så kan bevæge sig imellem lagene i dybden, for at komme videre. Dette resulterer i nogle mindre puzzles undervejs, dog fremstår denne del lige tynd nok til at denne mekanik hurtigt bliver kedelig og fremstår repetitiv.


#3 Lifeless Planet: Premier Edition (NS)


Gennemført 13. januar 2022

Middelmådig 3rd person adventure oplevelse, med puzzles i den simple ende. Spillet fremstår yderst lineært, den relative store verden taget i betragtning. På trods af at spillet på intet tidspunkt bevæger sig over det middelmådige på nogen plan, er det alligevel imponerende at spillet i store træk er udviklet af en enkelt person.


#4 Road 96 (NS)


Gennemført 17. januar 2022

Fint spil, som på mange måder minder om diverse Telltales spil. I spillet styrer man flere forskellige karakterer, hvortil historien langsomt udfolder sig, samt bliver flettet sammen fra forskellige vinkler. Historien er i den gode ende og tager udgangspunk i de valg man som spiller træffer igennem spillet. Gameplay er solidt, om end det ofte fremstår simpelt og ensformig.


#5 3000th Duel (NS)


Gennemført 28. januar 2022

Ganske godt spil, som på mange måder minder mig om det glimrende Blasphemous. Spillet fungerer som en 2,5D metroidvania oplevelse og gør det på mange områder ret godt. Bosskampene er generelt godt skruet sammen og tilbyder tilpas modstand, så de fremstår udfordrende, uden nogensinde at være umulige. Selve leveldesignet virker til tiden en anelse langtrukket, hvor der godt kunne havde været placeret nogle flere portaler og genveje. Spillet kan helt klart anbefales til gamere, som er til denne type spil.


#6 Iris.Fall (NS)


Gennemført 4. februar 2022

Kort puzzle spil, som tager udgangspunkt i simple puzzles hvor der skiftes imellem 3D og 2D. På mange måder et spil som fremstår middelmådig uden nogensinde at opnå højdepunkter.


#7 Bladed Fury (NS)


Gennemført 8. februar 2022

Lineært 2D hack&slash platformer, som byder på et lækkert kampsystem og underholdende bosskampe. Spillet byder på en fin historie og simple og ligegyldige skill upgrade muligheder. Alt i alt en underholdende oplevelse med sjovt og velpoleret gameplay.


#8 Observer (NS)


Gennemført 14. februar 2022

Detektiv spil som afvikles i første person i et cyberpunk univers, hvor man som spiller forsøger at finde ud af hvad der er sket med ens søn. Historien er udmærket.


#9 Bad Dudes vs. DragonNinja (ECVS)


Gennemført 17. februar 2022

Fantastisk underholdende beat 'em up, med flotte levels, underholdende fjender, udfordrende bosskampe og en god portion humor. Spillet bør helt klar nydes i 2 player.


#10 Debtor (ECVS)


Gennemført 19. februar 2022

Underholdende puzzle platformer, som befinder sig i den nemme ende og aldrig formår at fremstå udfordrende. Den afsluttende bosskamp er okay og giver spillet en smule variation.


#11 Alien Cat 2 (ECVS)


Gennemført 20. februar 2022

Top-down puzzler, som leder mine tanker hen på spil som Chip's Challenge og Shove It! ...The Warehouse Game. Rammerne for hvordan puzzles fungerer er som udgangspunkt nemme at forstå. Disse bliver dog mere og mere komplekse som spillet skrider frem.


#12 Dark Seal (ECVS)


Gennemført 22. februar 2022

Isometrisk beat 'em up med begrænsede RPG elementer. Spillets er pænt at se på og tilbyder et okay soundtrack, samtidig med at gameplayed er underholdende og udfordrende. Bosskampene er en blandet oplevelse, som fremstår svingende i kvaliteten. Spillet bør klart nydes i 2 player.


#13 Sly Spy (ECVS)


Gennemført 23. februar 2022

Underholdende beat 'em up, hvor universet tydeligvis er en ripoff af James Bond. Sjovt og varieret gameplay, med forskellige levels, som bidrager til en god afveksling. Bosskampene omhandler kampe imod skurke, som minder ret meget om skurke man kender fra diverse James Bond film :D


#14 Diablo II: Resurrected (PS4Pro)


Gennemført 26. februar 2022

Så fik jeg gennemført hell sværhedsgraden med min poisonmancer. Diablo II: Resurrected er formentlig det bedste ARPG of all time. Jeg fik det gennemført sidste år og er fortsat langt fra færdig med at nyde denne perle!


#15 Death´s Gambit: Afterlife (NS)


Gennemført 6. april 2022

Glimrende 2D  spil, som bygger på et metroidvania design, hvortil bosskampene, kamp-, upgrade- og levelsystemet tydeligt henter inspiration fra Souls spillene. Spillet minder på mange områder om det fine Blasphemous og 3000th Dual. Er du til denne type spil, vil Death´s Gambit: Afterlife formentlig underholde dig godt.


#16 Heal: Console Edition (NS)


Gennemført 9. april 2022

Okay underholdende spil, som mest af alt fungerer som et digitalt escape room. Puzzles svinger fra ekstremt lette til lettere udfordrende, hvortil en del mekanikker går igen, hvilket kan blive en smule kedeligt. Historien i spillet omhandle en ældre mand, hvortil musik ligeledes spiller en stor rolle, hvortil det kan tolkes som om at at man som spiller hjælper den ældre mand imens han er ramt af demens.


#17 Tapeworm: Disco Puzzle (ECVS)


Gennemført 12. april 2022

Top-down puzzler som henter inspiration fra de gode gamle Snake spil, samt kombinerer det med puzzle elementer i bedste Chip's Challenge stil. Spillet består af 100 levels, hvortil sværhedsgraden er svingende, uden på noget tidspunkt at fremstå frustrerende.


#18 The Hong Kong Massacre (NS)


Gennemført 29. april 2022

Top-down twinstick shooter, hvor man som spiller skal kæmpe sig igennem 5 kapitler som alle afsluttes med en bosskamp. Præmissen i spillet går ud på at hvert skud dræber, hvortil man som spiller har den fordel at man lege Max Payne og gå i bullettime (slowmotion), samt dive igennem luften, hvilket gør at man ikke kan blive ramt imens animationen er i gang. Den største udfordring består i at undgå skud fra flere vinkler samtidig.
Spillet byder på ca. 35 levels, som på mange måder minder alt for meget om hinanden. Derudover tilbyder spillet valget imellem 4 våben, med simple opgraderingsmuligheder. Spillet er ganske underholdende de første 20 minutter, hvorefter det blot fremstår som en lunken repetitiv oplevelse. Historien er en stor kliché og fremstår ligegyldig.


#19 Blood & Truth (PS4Pro/PSVR)


Gennemført 30. april 2022

Lækkert PSVR FPS spil, som byder på en solid historie med en masse skyderi. Helt klart en anbefaling værd, hvis man ønsker at lege med PSVR.


#20 The Suicide of Rachel Foster (NS)


Gennemført 21. maj 2022

Walkingsim hvor man som spiller kommer tilbage til et hotel som familien har ejet, hvortil spillet går ud på at finde ud af hvad der er sket med en gammel bekendt - Rachel Foster. Spillet fanger til tider stemningen fra den klassiske film The Shining når det kommer til uhygge, hvortil temaet i spillet generelt er forskruet og berører tunge emner så som selvmord og pædofili.


#21 Everybody's Gone to the Rapture (PS4Pro)


Gennemført 11. juni 2022

Okay walkingsim hvor historien umiddelbart fremstår uklar, indtil man som spiller gradvis overværer forskellige flashbacks, hvor interaktioner danner rammerne for fortællingen. Bør spilles med undertekster, da det ellers kan være svært at holde styr på de forskellige karakterer og relationer.


#22 God of War (PS4Pro)


Gennemført 30. juni 2022

Flot reboot af serien, som denne gang tager en mere moden og dyb tilgang til historien. Spillets præsentation og struktur leder mine tanker hen på The Last of Us spillene, hvor der ligeledes arbejdes med relationer og persongalleri.
Når det kommer til selve gameplayed, foretrækker jeg personligt de oprindelige God of War titler.
Alt i alt en solid oplevelse.


#23 Resident Evil: Village (PS4Pro)


Gennemført 7. juli 2022

Fantastisk Resident Evil oplevelse, som fortsætter hvor 7´eren slap. Spillet byder på spænding og variation fra start til slut. Historien er ganske godt fortalt og bosskampene er underholdende. Alt i alt en solid oplevelse, hvis man er til Resident Evil i FPS.


#24 F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch (NS)


Gennemført 17. oktober 2022

Ganske underholdene 2D spil i metroidvania genren. Leveldesignet er udmærket dog til tider unødvendig stort. Fast travel systemet kan fremstå en smule frustrerende, da der dels er lang imellem stederne hvorfra dette kan anvendes, men ikke mindst fordi det er opdelt i 2 separate dele, så man til tider skal fast travel ad 2 omgange. Det havde været fint, hvis det havde været mere strømlinet og samlet i 1 system.
Alt i alt er F.I.S.T. er god oplevelse, med fine våben og upgrades, samt okay bosskampe.


#25 Inside (NS)


Gennemført 23. oktober 2022

Glædeligt gensyn med en klassiker. Denne gang på Switch, men stadigvæk lige så godt!


#26 Lust for Darkness (NS)


Gennemført 4. november 2022

Lust for Darkness er en weird blanding af flere genre som bygger på en umiddelbar spændende setting, uden dog at formå at indfri denne. Spillet fremstår under middel og direkte ringe på samtlige parametre, i alt lige fra historien, indholdet, skuespillet, til hele den tekniske del.
Spillet fortæller historien om at ens kone som er blevet kidnappet til en sexkult, som i øvrigt swinger med Cthulu, hvortil hun pludselig, efter 1 år, begynder at sende breve og lægge spor i forhold til at man som spiller skal finde hende. Der er elementer af stealth og puzzles, hvilke begge dele falder hårdt til jorden.
Alt i alt et ringe spil, som heldigvis er hurtigt overstået.


#27 Superliminal (X1X)


Gennemført 1. december 2022

Underholdende puzzle i first person perspektiv, hvor gameplayed minder om en blanding imellem Maquette og The Stanley Parable. Dertil kommer en dybere fortælling, som på nogle områder kan minde om dybden og stilen i The Talos Principle.
Som sådan et ganske godt spil, der klart har sine øjeblikke, uden dog at fremstå fantastisk.


#28 Trek to Yomi (X1X)


Gennemført 2. december 2022

Smukt spil, som virkelig formår at skille sig ud og finde sin egen stil. Selvom spillets gameplay ikke virker videre interessant, formår den smukke sort / hvide grafiske 2,5D stil og den udmærkede historie, at efterlade et æstetisk indtryk.
Trek of Yomi er helt klart en gennemspilning værd!


#29 Call of Duty: Black Ops: Cold War (X1X)


Gennemført 8. december 2022

En solid Call of Duty oplevelse, hvor man får lige nøjagtig hvad man forventer og ikke mere.


#30 Call of Duty: Modern Warfare (X1X)


Gennemført 17. december 2022

Glimrende reboot, med solidt gameplay hele vejen igennem. Tonen fremstår som den mest modne indtil videre i et Call of Duty spil, med øjeblikke som sætter gang i noget ubehag. Helt klart et spil som er værd at gennemføre, hvis man er til en solid singleplayer FPS oplevelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar