lørdag den 7. januar 2023

Gennemførte spil @ 2023

#1 Elden Ring (X1X)


Gennemført 7. januar 2023

Dark Souls i en åben verden! På alle måder et glimrende spil, som fremstår som noget af det bedste der er udkommet i 2022. Fantastisk måde at starte et nyt gaming-år op på!


#2 Mortal Shell (X1X)


Gennemført 12. januar 2023

Endnu en Soulslike, som på mangle måder kopierer stilen fra Dark Souls universet. Spillet er en blandet omgang, hvor det på nogle måder fremstår ganske godt og på andre områder svagt. Spillet har ikke en specielt stor verden og består kun af en hubworld og 3 dungeons. Det fremstår på mange måder begrænset, uden dog at trække i langdrag. Bosskampene er en blandet omgang. Alt i alt fremstår Mortal Shell som en middelmådig Soulslike, som let kan springes over, uden at man går glip af det store.


#3 Immortal: Unchained (X1X)


Gennemført 29. januar 2023

Immortal: Unchained er en Soulslike, som i forhold til sci-fi-verdenen minder om Hellpoint og Dolmen. Spillet er en underlig ubalanceret størrelse, hvor kvaliteten svinger fra det direkte ringe til elementer som er i den ganske gode ende. Dette gør sig gældende i alt lige fra level design, bosskampe, fjender og combat generelt, m.m. Er man til Souls gameplay i en sci-fi setting, hvor fokus er på ranged combat i stedet for melee, så er spillet værd at give et forsøg. Det kræver dog at man er i stand til at se igennem fingre med spillets skavanker, når det står svagest til.


#4 Call of Duty: Vanguard (X1X)


Gennemført 11. februar 2023

Solid FPS oplevelse med lækkert gunplay. Historien tager udgangspunkt i slutningen af anden verdenskrig, hvor man som spiller træder i rollen som forskellige specialister fra forskellige lande. Alt i alt en ganske god omgang med alt hvad man kan forvente af et Call of Duty spil.


#5 Scorn (XSX)


Gennemført 13. februar 2023

Teknisk imponerende og mystisk singleplayeroplevelse, som kombinerer en række genre. Scorn foregår i første person, dog ville det være at strække den at kalde spillet et decideret FPS. Scorn byder først og fremmest på en del glimrende puzzles, hvortil der ligeledes er figurerer FPS elementer senere i spillet. FPS delen kan fremstå frustrerende og langsom, hvilket passer glimrende til survival horror tilgangen spillet ønsker at fremstå som. Alt i alt en ganske underholdende, og ikke mindst teknisk flot, oplevelse.


#6 Somerville (X1X)


Gennemført 15. februar 2023

Middelmådig 2.5D puzzle, som tydelig henter inspiration fra Inside. Spillet er hele vejen igennem en lunken oplevelse, som på intet tidspunkt formår at fremstå banebrydende. Dette gælder alle parametre, både ift. hvordan spillet afvikles rent teknisk, hvor godt historien er skruet sammen, samt hvordan det spiller spiller i praksis. Er man til denne type spil, byder Somerville på en okay oplevelse.


#7 Contrast (X1X)


Gennemført 17. februar 2023

Fint lille spil, som gør brug af en mekanik hvor man som spiller skifter imellem 2D og 3D. Denne mekanik minder meget om den som bliver brugt i Iris.Fall. Spillets historie omhandler et barn som forsøger at få forældrene til at finde sammen igen, lidt i stil med It Takes Two. Derudover bliver der fundet inspiration i spillet Limbo, specielt ift. 2D delene af spillet. Alt i alt er Contrast en acceptabel titel, der dog på alle punkter fungerer bedre i de spil, hvor inspirationen er hentet.


#8 The Enigma Machine (PS5)


Gennemført 17. februar 2023

Underholdende puzzle spil, som byder på noget som minder om PS1 grafik. Spillet afvikles i first person og besidder foruden puzzle delen begrænsede FPS elementer. Som sådan en ganske okay titel som hurtigt er gennemført. Ligeledes en hurtig platinum trophy, hvis man er til den slags.


#9 Code Vein (X1X)


Gennemført 2. marts 2023

Glimrende soulslike, som byder på god variation i bosskampe, fjender, våben, osv. Leveldesignet er i den ganske gode ende, fyldt med shortcuts, secrets, m.m. Spillets gameplay snupper den velkendte Souls-formel og tilføjer sit eget præg ift. levelup systemet, samt hvordan items og bloodcodes fungerer og påvirkes. Alt i alt en fantastisk oplevelse, selvom jeg skippede de fleste cutscenes.


#10 Dolmen (X1X)


Gennemført 10. marts 2023

Dolmen er en soulslike, som på mange områder minder om Immortal: Unchained og Hellpoint i stilen. Spillet fremstår ufærdigt og fyldt med fejl. Desværre er en af disse fejl så gennemgribende og altødelæggende at spillet på ingen måde kan anbefales. Fejlen betyder at spillet fra tid til anden smider ens karakter tilbage til level 1, efter anvendelse af fast travel. Med mindre man laver backup saves i tide og utide, samt ved hvordan man håndterer problemet, så risikerer man hurtigt at skulle starte helt forfra. På trods af at spillet har været ude i et lille års tid, har udviklerne ikke formået at få rettet dette. Den eneste grund til jeg fik det gennemført var pga. ren og skær stædighed. Selv uden fejl er spillet en ringe soulslike, som ikke byder på noget værdi.


#11 A Memoir Blue (X1X)


Gennemført 11. marts 2023

Fint kort spil, hvor fokus er på historien. Spillet består af mindre puzzles og point & click elementer.


#12 The Quarry (X1X)


Gennemført 18. marts 2023

Fint og grafisk smukt QTE spil, med alt hvad man forventer af den slags. Historien er underholdende og tilbyder en fin portion plottwist og valg undervejs. Persongalleriet er ligeledes som det bør være og afspejler meget godt hvilke forventninger jeg havde til spillet. Selvom det forsøger at være uhyggeligt, når det aldrig rigtigt at blive det. Alt i alt en fin QTE oplevelse, hvis man er til den slags.


#13 Salt and Sanctuary (NSL)


Gennemført 25. marts 2023

Lækkert Metroidvania / 2D Souls -spil, som byder på rigtig meget kvalitet! Spillet minder om BlasphemousDeath's Gambit og andre spil som disse. Jeg kunne godt ønske at der havde været et map, samt at kampsystemet imod bosser havde været mere smooth, samt at der ikke havde været begrænsning på dodgerolls igennem modstandere. Kan helt klart anbefales!


#14 The Medium (XSX)


Gennemført 6. april 2023

Fint adventure / point&click / survival horror spil. Historien er god og bliver til slut bundet fint sammen. Selve gameplay delen svinger i kvalitet, hvor der er sektioner som fremstår stærke, hvortil andre byder på gentagelser og puzzles i den helt lette afdeling.


#15 Demon´s Souls (PS5)


Gennemført 16. april 2023

Demon´s Souls - Spillet der oprindelig udkom på PlayStation 3 og som var startskuddet på en hel genre, fik i forbindelse med PlayStation 5 launchen en remake. Ud over at det oprindelige spil i sig selv var et mesterværk, har Bluepoint Games med denne 2020 remake formået at finpudse spiloplevelsen, så den teknisk spiller perfekt og samtidig bevarer kvaliteten fra originalen. Der er blevet plads til en håndfuld forbedringer, som på alle måder biddrager til at strømline spiloplevelsen endnu mere. Er du til denne type spil, er Demon´s Souls helt klart en oplevelse som du ikke må snyde dig selv for! Ud over en fantastisk oplevelse, giver spillet et godt indblik i hvor hele "Soulslike" genren oprindelig udspringer fra!


#16 Here They Lie (PS4Pro)


Gennemført 22. april 2023

Fint dysters horror spil, som fortæller en okay forvirrende historie med flere lag og rig mulighed for fortolkning. Spillet har et simpelt gameplay, som en stor del af tiden fremstår som en walkingsim i den ene labyrint-setting efter den anden, krydret med en god portion survival horror elementer, hvor man som spiller skal undgå nogle monstre og stikke af fra disse.


#17 Scars Above (XSX)


Gennemført 9. maj 2023

Ganske underholdende 3rd person adventure / shooter. Spillet tilbyder en spændende historie og har en fin dybde ift. gameplay, uden at det på noget tidspunkt fremstår komplekst. Dette inkluderer elementer som forskellige damage typer som kan kombineres, samt et skilltree som dog hen imod slutningen af spillet er fyldt helt ud. Alt i alt en ganske fin oplevelse.


#18 The Dark Pictures Anthology: House of Ashes (PS4Pro)


Gennemført 20. maj 2023

Underholdende QTE spil, i stil med Until Dawn, The Quarry og andre lignende. Gameplay er begrænset, hvortil historiefortællingen til gengæld er ganske god. Der lægges vægt på diverse valg, samt QTE reaktionsevne, hvortil konsekvenserne af disse kan være store. Historien omhandler at ham som soldat render rundt i nogle gamle underjordiske gravkamre i Irak.


#19 The Dark Pictures Anthology: Man of Medan (PS4Pro)


Gennemført 21. maj 2023

Et andet QTE spil, som ligeledes er en del af The Dark Pictures Anthology serie. Denne gang omhandler historien et forladt "ghostship", hvor man som en håndfuld unge mennesker skal forsøge at slippe væk fra dette.


#20 Diablo IV (XSX/X1X)


Gennemført 1. juli 2023

Fint spil i Diablo serien, som byder på rigtig meget godt. Lang hen ad vejen virker det som en mellemting imellem Diablo II og Diablo III, i forhold til gameplay. Denne gang forsøger spillet at gå open world, men lettere MMO elementer, hvilket som udgangspunkt fungerer ganske godt. Alt i alt en fin oplevelse, dog foretrækker jeg fortsat, til hver en tid, Diablo og Diablo II.


#21 Zelda: Breath of the Wild (NS)


Gennemført 23. juli 2023

Open world Zelda spil, som byder på tonsvis af fantastisk underholdning. Spillet fremstår som et af de bedste open world spil jeg til dato har spillet. Ud over et fantastisk gameplay, spændende karakterer og questlines, opleves verdenen spændende at udforske, men nye og sjove finurligheder og mekanikker som med jævne mellemrum dukker op. Shrines og dungeons er der nok af, hvor disse byder på en solid omgang puzzles og spændende og sjove måder at anvende og kombinere ens evner på. Formentlig det bedste Zelda spil jeg indtil videre har brugt tid på. For mig at se, kan dette spil alene, betragtes som en valid grund til at anskaffe sig en Nintendo Switch!


#22 King´s Field: The Ancient City (PS2, XSS)


Gennemført 28. juli 2023

Jeg har igennem flere år haft lyst til at komme i gang med King´s Field IV, eller King´s Field: The Ancient City, som det også kaldes. Det som har holdt mig fra det indtil videre, har været sværhedsgraden, blandet med en tvivlsom teknisk afvikling og sparsomme save points. Selvom jeg længe gerne har ville i gang med spillet, har jeg ikke haft lyst til at skulle spillet større passager om og om igen, når jeg døde. I forbindelse med mit seneste Xbox Series S emulerings projekt, blev det pludselig en mulighed. Som med diverse mini konsoller, er det her muligt at gemme spillet lige så ofte som man har lyst til, hvortil jeg endelig kunne overskue at nyde denne oplevelse!

King´s Field: The Ancient City er udviklet af From Software, som står bag alle Souls spillene. Kvaliteten er i top fra start til slut og spillet kan bedst beskrives som et Souls spil i første person, hvor alting kører med 1/3 hastighed. Der er rig mulighed for diverse builds, spændende områder at udforske med gennemtænkte secrets og et leveldesign som er i top. Alt i alt en helt fantastisk oplevelse, som klart kan anbefales til andre Souls fans, som ønsker at dykke ned i de lidt ældre From Software titler. Smuk og uforglemmelig oplevelse!


#23 Shadow Tower: Abyss (PS2, XSS)


Gennemført 8. august 2023

Endnu et glimrende From Software spil er hermed krydset af listen. Ligesom med King´s Field spillene, er Shadow Tower serien fra tiden før Souls spillene. Dette spil er ligeledes i first person og deler en række elementer med andre From Software spil.

Som med King´s Field: The Ancient City, er der her tale om et glimrende spil, som Souls fans formentlig vil sætte stor pris på. Spillet afvikles fint via XBSX 2.0 (PlayStation 2) emulatoren på en Series S og muligheden for at gemme spillet som det passer en, er helt klart et kæmpe plus, med mindre man har ubegrænset tid til trial & error. Spillet kan på alle måder anbefales!


#24 Eternal Ring (PS2, XSS)


Gennemført 20. august 2023

Eternal Ring byder på nogle gode idéer, dog fremstår det færdige resultat desværre kedeligt, trivielt og ligegyldig. Combat delen er i bedste fald middelmådig, hvortil den manglende analog support - på trods af at spillet lægger op til at den burde være der - ikke gør oplevelsen bedre. Levels, fjender og RPG elementer fremstår oftest skrabet, kun med små genistreger, som der dog er langt imellem. En af disse er det ret lækre crafting system i forhold til ringe. Denne del mangler dog en ingame forklaring, hvortil der bør kigges i PS2 manualen :D Historien er ligegyldig.

Jeg kan personligt ikke anbefale andre at spille dette spil, da jeg langt hen ad vejen finder det ringe (pun intended). Brug i stedet tiden på Shadow Tower: Abyss eller King´s Field 4!


#25 Stray (PS5)


Gennemført 25. august 2023

Spændende platforms adventurespil, hvor man som spiller styrer en kat. Spillet byder på en blading af en række lineære levels med fokus på platforming og simple puzzles, kombineret med en håndfuld mindre byer undervejs hvor der skal udføres små fetch quests. Historien er velfortalt og tilpas underholdende. Alt i alt en fin titel, mest af alt fordi det ikke er så ofte at man som spiller får muligheden for at styre en kat.


#26 A Juggler's Tale (NSL)


Gennemført 26. august 2023

Smuk 2D puzzleplatformer, med en god historie. Gameplayed er underholdende og afvekslende fra start til slut og minder om spil som Limbo og Inside. Historiefortællingen er i den gode ende, hvortil fortælleren undervejs skifter karakter, når hovedpersonen ikke gør som der forventes af denne. Denne del minder om måden hvorpå det forgår i The Stanley Parable, hvilket er glimrende.


#27 Call of Duty: Modern Warfare II (XSX)


Gennemført 28. august 2023

Fin historie med fantastisk gunplay fra start til slut. Varierende missioner, hvor nogle af mere spændende end andre, dog er der en håndfuld ganske gode i løbet af kampagnen. Spillet byder på alt hvad man forventer af et Call of Duty spil, hverken mere eller mindre.


#28 XIII (XSX)


Gennemført 4. september 2023

Hyggeligt gensyn med en gammel klassiker. Jeg fik det spillet - men aldrig gennemført - tilbage på den originale Xbox. Denne gang fik jeg spillet remaken, og spillet er ganske hyggeligt fra start til slut. Historien, gameplay og leveldesign er ikke videre fantastisk, dog er det tilpas underholdende til en enkelt gennemspilning.


#29 Dead Space (PS5)


Gennemført 14. september 2023

Lækkert gensyn med en remake af en god gammel klassiker. Dead Space leverer en god historie fra start til slut og formår at byde på fantastisk oplevelse med interessant gameplay og combat.


#30 Deliver Us the Moon (PS5)


Gennemført 19. september 2023

Spændende adventure spil, hvor man som spiller befinder sig på månen, med henblik på at skabe energi til jorden. Spillet foregår både i første og tredje person og byder på en række puzzle- og platformselementer. Historien er velfortalt og fængende fra start til slut. Dette kan uden tvivl anbefales!


#31 Insomnis (PS5)


Gennemført 19. september 2023

Fint lille horror spil, som er hurtigt gennemført. Spillet bliver dog aldrig specielt uhyggeligt og puzzles er begrænsede og af svingende kvalitet.


#32 System of Souls (PS5)


Gennemført 23. september 2023

Okay first person puzzle platformer, som henter massiv inspiration fra Portal spillene. Spillet byder på nogle okay puzzles, dog fremstår de til tider frustrerende, da de ofte bygger på en længere sekvens af præcise handlinger, hvilket ikke står mål med styringen som til tider opleves underlig, specielt i luften. Puzzles er derfor ofte nemme at gennemskue, dog kan de være svære at udføre i praksis som følge styringen. System of Souls byder på en smule nytænkning, uden af det dog formår at virke videre interessant. Historien i spillet fremstår som helhed direkte ringe, i et omfang hvor det kan virke komisk. Oversættelsen til det danske sprog, virker som en billig omgang Google Translate. Alt i alt er det er okay og nogenlunde underholdende spil, hvis man er til denne spiltype. Er man ikke en fan af Portal spillene, bør man i stedet gå en stor bue udenom System of Souls.


#33 Trepang2 (PS5)


Gennemført 18. oktober 2023

Blandet FPS oplevelse, som på en del punkter byder på en god gang fast paced vold, men samtidig opleves trivielt og med alt for mange gentagelser og genbrug af samme assets. Alt i alt en okay oplevelse, som minder om en blanding af nyere Doom spil og spil fra F.E.A.R. serien.


#34 Greyhill Incident (PS5)


Gennemført 25. oktober 2023

Jeg er oprindelig i tvivl når det kommer til hvad dette spil forsøger at være. Jeg kan ikke gennemskue om det forsøger at være en komisk joke, eller et mislykket forsøg på at lege survival horror. Spillet fremstår fra start til slut teknisk ringe på alle punkter. Slutresultatet fremstår som noget der hører PS3 æraen til, combat og movement er frustrerende ringe og ubalanceret og animationer og voiceacting er lige til skraldespanden. Dette bliver krydret af et konstant mørke, som dels skjuler den ringe visuelle præsentation, samt forsøger at gøre spillet uhyggeligt. Fjenderne, hvilke der i øvrigt kun findes 1 type af, er direkte til grin. Heldigvis er spillet ikke specielt langt.


#35 Killer Frequency (PS5)


Gennemført 6. november 2023

Fantastisk spil, hvor man som radiovært i en lille by skal forsøge at hjælpe indbyggerne i byen imens en morder er på fri fod. Spillet foregår i første person og byder på en række puzzles. Variationen er god og historien er velskrevet og fortalt. Alt i alt en glimrende oplevelse som varmt kan anbefales, hvis man ønsker en tilbagelænet krimifortælling, hvor man som spiller har mulighed for at styre udfaldet.


#36 Full Void (ECEXP)


Gennemført 16. november 2023

Spændende 2D puzzle platformer, med en smuk pixeleret grafik. Puzzles bliver aldrig videre udfordrende og spillet er hurtigt gennemført. Imens det står på, er der dog tale om en velskrevet historie og tight gameplay. Spillet minder på en del punkter om spil som Inside og Limbo, bare med et mere gridbased movement, i stil med det gamle Prince of Persia.


#37 Chew Chew Mimic (ECEXP)


Gennemført 19. november 2023

Fint og simpelt 2D puzzles spil, fra skaberen af Tapeworm Disco Puzzle, hvilket jeg tidligere har spillet. Undervejs igennem spillets 100 levels, unlocker man i alt 4 knights, som bevæger sig forskellige fra hinanden. Opgaven går herfra ud på at sørge for at modificere hver level med en håndfuld genstande, så alle knights kommer sikkert i mål, hvortil man som spiller kan samle 3 mønter i hver level. Spillets puzzles svinger i sværhedsgrad og fremstår generelt veldesignede.


#38 Fort Solis (PS5)


Gennemført 1. december 2023

Flot 3rd person walking sim, hvor man som spiller ankommer til en base på Mars, for at efterforske et alarmopkald. Spillet byder på simple puzzles, som dog begrænser sig til at finde en kode, som formentlig befinder sig i nærheden. Derudover en række quicktime events, der dog ikke virker til at have større indflydelse på spillets handling. Spillet er relativ kort og har en tendens til at genbruge de samme ting lidt for mange gange. Teknisk flot præsentation, middelmådig historie, som kan anbefales, hvis man er til denne type spil.


#39 The Silent Swan (PS5)


Gennemført 9. december 2023

Walking sim, som på alle måder fremstår ringe. Historien forsøger at fremstå dyb og interessant, men virker ligegyldig. Spillet forsøger at være stort og "open world", hvilke i praksis blot betyder at distancerne som skal tilbagelægges fremstår absurd lange. Alt bliver genbrugt om og om igen, hvilket clasher total, eftersom spillet gerne vil bryste sig af at være stort. Det betyder dog at byer, huse, veje, osv. anvender de samme objekter i et omfang hvor jeg kun kan ryste på hovedet. Få "puzzles" som igen er copy/paste og som er løst uden omtanke. Teknisk er der diverse glitches, som dog nemt kan omgåes. Alt i alt en ringe oplevelse på samtlige fronter.


#40 Lords of the Fallen (PS5)


Gennemført 23. december 2023

Sikke en oplevelse! Denne 2023 reboot af det oprindelige Lord of the Fallen fra 2014, formår at skabe en god historie, lækkert combat, en masse buildmuligheder, smukt leveldesign, fine sidequests og ikke mindst afvekslende og gode bosskampe. Der hvor spillet byder på nytænkning, er i forhold til måden hvorpå verdenen er designet. Hele spillet foregår i 2 plan, som er lagt oven i hinanden. Verdenen som man som udgangspunkt befinder sig når man er levende, også kaldet Axiom. Hvis man dør, eller via ens lanterne vælger det, kan man konvertere over til Umbral verdenen, som åbner op for en modificeret udgave af den levende verden. Dette åbner op for spændende kombinationer i forhold til at tilgå hemmelige steder, men ligeledes en form for ekstra liv. Dette er dog ikke uden konsekvenser, da Umbral ligeledes tilføjer en række nye fjender, samt efter en rum tid spawner en svær reaper modstander. Spiller fremstår for mig som en af de bedste soulslikes til dato - muligvis den bedste!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar