fredag den 10. januar 2020

Gennemførte spil @ 2020

Sidste år fik jeg gennemført 20 spil. Det bliver spændende at se hvad 2020 bringer!

#1 Bendy and the Ink Machine (NS)

Gennemført 10. januar 2020

Første gennemførte spil i 2020! Bendy and the Ink Machine er en udmærket blanding af nærkamp FPS og survival horror, krydret med en række puzzles. Spillets atmosfære minder om en god blanding af Condemned: Criminal Origins, BioShock og Alien: Isolation. Jeg gennemførte det på Nintendo Switch, hvor det rent teknisk kørte acceptabelt, dog på ingen måde imponerende.


#2 Fimbul (NS)

Gennemført 12. januar 2020

Ganske kort hack&slash spil, som er gennemført på ca 3 timer. Historien er okay uden at være videre imponerende og gameplayed er utrolig simpelt. På trods af at jeg spiller det længe efter at det er udgivet, er der fortsat ingen patches som fikser de mange fejl og irritationsmomenter som spillet byder på konstant, hvilket er ærgerligt. Hele vejen igennem støder man på grafiske fejl og mangler, texture popins, usynlige vægge, underlige hitboxes m.m. Som om at det ikke var nok, afvikles spillet i en utrolig ringe framerate, hvilket gøre fx dodge funktionen umulig at time.
Spillets verden er ellers ganske udmærket og havde det ikke været for den lange række af tekniske fejl og mangler, kunne Fimbul havde været en ganske hæderlig oplevelse.


#3 Tom Clancy´s The Division 2 (PS4Pro)

Gennemført 14. januar 2020

Ganske glimrende spil, med lækkert loot og imponerende missioner. The Division 2 er på mange punkter et fremragende spil, som tilbyder glimrende underholdning hele vejen igennem. Spillet tilbyder mere af det samme, som det første spil i serien gjorde, så er man til dette er det klart pengene værd. Det kan uden tvivl anbefales at nørde spillet igennem, specielt hvis det bliver gjort med en makker i coop!


#4 The Legend of Zelda: Link´s Awakening (NS)

Gennemført 19. januar 2020

Lækkert spil i Zelda serien!


#5 Alien Swarm (PC)

Gennemført 6. februar 2020

Underholdende coop spil, hvor man i en gruppe af op til 4 spillere bevæger sig igennem 7 missioner, som undervejs byder på en masse objectives og aktion. Spillet tilbyder 4 classes og et simpelt lvl up system, hvor man gradvist unlocker flere våben m.m. Spillet er gratis på Steam og kan helt klart anbefales.


#6 Borderlands 3 (PS4Pro)

Gennemført 11. februar 2020

Lækker FPS RPG med afstumpet humor og en masse loot. Spillet byder på nogle underholdende bosskampe, vilde våben og spændende RPG elementer ift. valg af build.


#7 Titan Quest (NS)

Gennemført 29. februar 2020

Titan Quest er et fantastisk spil og noget at det tætteste man kommer på et spil som minder om Diablo II, når det kommer til skill system. Spilles byder på en masse dungeons, bosser og loot! Ser man bort fra diverse mindre bugs, så er der voldsomt meget godt at få til relativt få penge!


#8 Bridge Constructor (PS4Pro)

Gennemført 5. marts 2020

Sidste år gennemførte jeg Bridge Constructor: Portal, hvilket var en glimerende oplevelse. Eftersom samme spilpakke indeholder 3 spil i serien, gav jeg mig denne gang til at gennemspille det oprindelige Bridge Constructor. Dette spil er som udgangspunkt udmærket, dog med diverse bugs som gør at jeg til hver en tid foretrækker Portal udgaven.


#9 Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr (PS4Pro)

Gennemført 14. marts 2020

Middelmådig action RPG, som på nogle områder tilbyder en fantastisk oplevelse, hvorimod det på andre punkter i bedste fald er acceptabelt. Spillet tilbyder et udmærket skill system med gode build muligheder, en spændende historie og fint gameplay. Desværre er leveldesignet utrolig trivielt og kedeligt, med minimal variation. Ligeledes opleves loot systemet som direkte anstrengende og nærmest fraværende. Spillet kan pga en lækker historie anbefales til WH40K fans. Alle andre burde gå en stor bue udenom dette.


#10 World of Illusion (SMDM)

Gennemført 14. marts 2020

Ganske underholdende platformer, hvor man kan styre Mickey Mouse og Anders And. Spillet er specielt sjovt i 2 Player, hvilket jeg også gennemførte spillet i, i selskab med min datter. Spillet byder på simpel platforming og tilpas enkle bosser. Helt klart en gennemspilning værd, specielt nu hvor det er udgivet på SEGA Mega Drive Mini´en. Denne tilbyder ligeledes save muligheder, hvilket gør det hele mere rart at have med at gøre.


#11 Titan Quest (PS4Pro)

Gennemført 15. marts 2020

Anden gang at jeg gennemfører Titan Quest i år, denne gang dog på en anden platform og med hele skærmen for mig selv. Som skrevet i #7, er der her tale om et fantastisk spil som på en del punkter har kvaliteter fra Diablo II.


#12 Sonic the Hedgehog (SMDM)

Gennemført 20. marts 2020

På alle måder en klassiker og en helt fantastisk oplevelse. Spillet afvikles næsten perfekt på Mega Drive Mini´en, hvor jeg kun oplevede ganske få dyk i frameraten. Ingen bør snyde sig selv for dette mesterværk!


#13 Sonic the Hedgehog 2 (SMDM)

Gennemført 24. marts 2020

Sonic 2 fortsætter den gode kvalitet fra 1´eren! Glimrende underholdning med lækkert gameplay, flotte zoner og gode bosskampe, fra start til slut.


#14 Path of Exile (PS4Pro)

Gennemført 29. marts 2020

Nærmest perfekt action RPG, som henter tydelig inspiration fra de bedste klassikkere i genren og finpudser disse og på mange måder ender med at gøre det bedre. Gameplay, loot, bosskampe, leveldesign, historien, ... Alt er nærmest perfekt. Spillets byder på 10 akter som kan spilles igennem i coop hvis man er til den slags. Efter akt 10, er der ligeledes mulighed for at blive ved med at spille i en uendelighed, i jagten på endnu bedre loot. Som om at det ikke var nok, så er Path of Exile free to play! Elsker du Diablo II og blev du skuffet over Diablo III? Så er Path of Exile formentlig noget for dig!


#15 D (SS)

Gennemført 9. maj 2020

Hyggeligt 1st person horror point&click / puzzle spil.


#16 Oddworld: Abe's Oddysee (PSC)

Gennemført 13. juni 2020

Fantastisk puzzleplatformer, som rammer en lækker grum stemning, samtidig med at humoren bibeholdes. Det meste ved spillet er voldsomt godt, hvilket ligeledes hjælpes massivt på vej af PlayStation Classics save-funktion. Set i forhold til at spillet har ret så massivt inputlag, hvor styringen til tider virker som om den er elastisk/forsinket, kombineret med at sværhedsgraden er nådesløs og der til tider kan være langt imellem de normale savepoints, ville dette spil aldrig fange min interesse på den lange bane, hvis ikke det havde været for muligheden for at gemme spillet frit. Med denne mulighed er det lettere at se igennem fingre med den til tider forfærdeligt styring og derved opnå glæde ved dette fantastiske spil!


#17 Elansar (JAG)

Gennemført 16. juni 2020

Fint lille point & click is til med Myst. Spillet byder generelt på en udmærket oplevelse på alle punkter, så som historie, puzzles, m.m. Fælles for disse punkter er dog at de alle mangler dybde. Historien er kort, ø´en hvor man kan gå er lille, puzzles er få og simple, osv. Alt i alt er Elansar et fint lille spil, som underholder ganske godt imens det står på. Desværre er spillet klaret på ganske få timer og tilbyder ingen genipilningsværds, eftersom spillet kan gennemføres på få minutter, når først spilleren ved hvor tingene er, samt hvor disse skal anvendes.


#18 Resident Evil: The Darkside Chronicles (Wii)

Gennemført 21. juni 2020

Den gode gamle Wii maskine tilbyder efter min mening nogle af de bedste onrail shooter oplevelser overhovedet! Dette Resident Evil spil er ingen undtagelse og tilbyder en ganske fin portion underholdning. Historien og diverse dialoger fremstår til tider fjollet og useriøs i bedste Resident Evil stil, hvilket blot tilføjer charme til spillet.
Teknisk fremstår spillet habilt, dog med en underlig cursor-acceleration, frem for præcist aim, hvilket virker en smule unødvendigt. Alt i alt er der dog tale om en lækker titel, som med fordel kan gennemspillet i 2 player coop!


#19 The Last of Us: Remastered (PS4Pro)

Gennemført 29. juni 2020

Glimrende spil på rigtig mange plan. Imponerende historie, spændende karakterer og varierende levels. Alt i alt et mesterværk!


#20 A Plague Tale: Innocence (X1S)

Gennemført 5. juli 2020

Udemærket 3rd person action/stealth eventyr, med puzzle elementer undervejs. Spillet er teknisk imponerende og byder på en lang række kvaliteter. Historien er i den gode ende, uden dog at fremstå fantastisk, hvilket ligeledes gør sig gældende for gameplayed generelt og de bosskampe som ligeledes er med.


#21 Wolfenstein: Youngblood (X1S)

Gennemført 10. juli 2020

Teknisk flot FPS, med alt hvad man kan forvente af et Wolfenstein spil. Historien er ikke videre imponerende, hvor fokus i stedet er på rå vold og en masse action. Denne gang er der fokus på coop, hvilket fungerer ganske okay.


#22 Halo 5: Guardians (X1S)

Gennemført 17. juli 2020

Ligesom med Destiny, tilbyder Halo serien generelt bund solidt gunplay. På trods af at jeg generelt ikke er meget til Halo universet og historien, finder jeg det alligevel yderst rart at bruge tid på spillet, netop fordi gameplayed er så pokkers lækkert at navigere rundt i.


#23 Warhammer: Chaosbane (X1S)

Gennemført 19. juli 2020

Ganske underholdende og teknisk lækker ARPG, som tilbyder en udmærket oplevelse. Desværre mangler der dybde i både historien og level designet.


#24 Call of Cthulhu (X1S)

Gennemført 24. juli 2020

Spændende historiedrevet first person point&click adventure i Cthulhu universet. Spillet byder på simple RPG elementer og forskellige udfald af historien og fungerer som udgangspunkt godt. Teknisk fremstår spillet dog som noget der fint kunne være udkommet på sidste generation af konsoller.


#25 Control (X1S)

Gennemført 31. juli 2020

Vidunderligt 3rd person action spil, som byder på en fantastisk historie, lækkert leveldesign og spændende missioner. Spillet kan helt klart anbefales!


#26 Assassin's Creed: Odyssey (X1S)

Gennemført 8. august 2020

Imponerende spil i en kæmpe open world. Spillet fungerer på rigtig mange punkter perfekt og tilbyder god underholdning hele vejen igennem, hvorefter der er mulighed for at fortsætte endnu mere hvis man ønsker dette.
Spillet er dog ikke helt uden problemer, hvor der specielt er 2 ting som bevirker at jeg ikke mener at spillet fortjener topkarakter. XP systemet går alt for langsomt i forhold til min smag, hvortil det fremstår som et bevidst "grådigt", eftersom man kan tilkøbe XP boost for rigtige penge. Derudover virker nogle missioner som gentagelser med mindre justeringer, hvilket kan virke træls.


#27 Call of Duty: Roads to Victory (PSP)

Gennemført 16. august 2020

At spille FPS spil på en PSP er noget af en udfordring. Ønsker du en kort og skrabet Call of Duty oplevelse, med elendig styring, så er denne titel værd at prøve.


#28 Shiny (PS4Pro)

Gennemført 2. september 2020

Hyggelig lille platformer, som på mange måder virker ret broken. Historien er ligegyldig, level designet er ringe og den tekniske del fejlagtig. Undervejs åbnes der op for en håndfuld evner, som varierer fra ubrugeligt til overpoweret. I den sidste tredjedel af spillet åbnes der op for en jetpack, som gør der muligt at flyve forbi de fleste udfordringer og springe platforms elementer over. Flere trophies glitcher og er umulige at opnå, hvortil det ikke gør det bedre at spillet ikke besidder en patch og må anses som værende glemt af udviklerne bag.


#29 Call of Duty: Modern Warfare Remastered (PS4Pro)

Gennemført 6. september 2020

Underholdende ruchebanetur som byder på en masse action og lækkert FPS gunplay.


#30 Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered (PS4Pro)

Gennemført 9. september 2020

Mere af det samme. Underholdende og tilpas ligegyldig historie kombineret med lækkert gunplay.


#31 Gone Home: Console Edition (PS4Pro)

Gennemført 11. september 2020

Hyggelig walking simulator, hvor man bevæger sig rundt i et stort tomt hus, hvortil historien lidt efter lidt bliver fortalt. Spillet tilbyder simple puzzles og er hurtigt gennemført.


#32 Close to the Sun (PS4Pro)

Gennemført 19. september 2020

Ganske godt eventyr i flotte omgivelser som leder tankerne hen på de første 2 BioShock spil. Spillet foregår i førte person, hvor man igennem 11 levels bliver ledt igennem en spændende historie med skøre personligheder og lette puzzles. Der er ingen kamp i spillet, hvilket betyder at spillet i stedet byder på en håndfuld sekvenser hvor man som spiller skal stikke af, imens man bliver jagtet.


#33 Cubic Ninja (3DS)

Gennemført 22. september 2020

Hyggeligt puzzle spil, som tager udgangspunkt i fysik og navigation via gyroscope. Spillet byder på 5 kapitler med hver 20 missioner af svingende kompleksitet. Hver kapitel afsluttes med en underholdende bosskamp, som åbner op for en ny cube som man kan styre, som opfører sig anderledes end de andre cubes ift. den fysiske del.
På trods af at spillet har en række kvaliteter, er der dog en stor frustration ift. styringen. denne virker unødvendig tung og ikke altid lige skarp.
En sjov detalje ved denne titel er at spillet på et tidligere tidspunkt har været ret eftertragtet. Dette var dog ikke på grund af spillets kvaliteter, men derimod fordi det kunne bruges til at glitche 3DS systemet og den vej fungere som en indgangsvinkel til at afvikle CFW / Homebrew :D


#34 Knack (PS4Pro)

Gennemført 10. oktober 2020

Udmærket spil med en fin historie. Spillet fungerer teknisk fint og kan anbefales hvis man ønsker at introducere sine børn for gaming.


#35 MouseCraft (PS4Pro)

Gennemført 25. november 2020

Hyggeligt puzzlespil, hvor man som spiller skal lede 3 mus igennem en række forhindringer, ved at flytte rundt på tetris brikker.


#36 Mafia: Definitive Edition (PS4Pro)

Gennemført 7. december 2020

Lækkert at gense dette gamle mesterværk. Hvad historien angår, følger spillet i store træk det originale Mafia, som jeg gennemførte på min PlayStation 2 i begyndelsen af 00´erne og er helt sikkert en underholdende omgang. Desværre lider spillet af en række tekniske udfordringer, så som slowdowns, inputlag m.m., som ikke burde være et problem ift. at spillet bliver afviklet på en PS4 Pro. Spillet mangler at blive finpudset, hvilket jeg egentlig havde forventet af en "remastered" udgave 18 år senere. Jeg må ærligt indrømme at jeg er ret skuffet over det "færdige" resultat, desværre.


#37 Cyberpunk 2077 (PS4Pro)

Gennemført 25. december 2020

Dette må uden tvivl være et af de mest hypede spil i nyere tid. Eftersom universet som udgangspunkt ikke siger mig det vilde, var jeg personligt ikke videre interesseret i denne titel. Da jeg tilfældigvis fandt spillet på tilbud på udgivelsesdagen snuppede jeg det dog med og jeg må sige at det har været en okay spændende oplevelse. Spillet byder på en ret stor verden og en masse sidequest, dog holdt jeg mig primært til main story missionerne, hvilket i sig selv byder på en glimrende oplevelse, med spændende karakterer og underholdende missioner.
Spillet har fået stor kritik som følge af flere bugs. Personligt oplevede jeg mindre glitches fra tid til anden, samt at spillet crashede 2-3 gange. Ud over dette, vil jeg mene at det er ganske spilbart - i hvert fald på en PS4 Pro model.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar