tirsdag den 3. marts 2020

SEGA Mega Drive Mini Project Lunar mod

Små moderne genudgivelser af klassiske spillekonsoller, ser ud til at være en ting som er kommet for at blive. Nintendo tilbyder en Classic udgave af både deres 8bit NES maskine, samt deres Super Nintendo. Sony tilbyder ligeledes en Classic udgave af deres gode gamle PlayStation. I begge tilfælde er der tale om nogle lækre produkter på hardware fronten - som så igen kan moddes i forhold til at fylde flere spil på, hvis ikke de oprindelige spil er tilstrækkelige.


Atari har med deres Flashback maskiner ligeledes smidt en række små maskiner på gaden, som senere byggede på et partnerskab med AtGames, hvilket har medført at produkterne ikke fremstod videre interessant, eftersom kvaliteten var svingende.

  

AtGames har ligeledes haft et samarbejde kørende med SEGA, hvor de har udgivet deres fortolkning på en SEGA Mega Drive (GENESIS i US) Mini, hvilket resulterede i en lunken modtagelse.

Der hvor det bliver interessant i forhold til den seneste SEGA Mega Drive Mini, er når det kommer til kvaliteten på både hardware og software fronten. SEGA har denne gang selv stået for at udvikle hardwaren, hvorved denne er i top kvalitet, med små vidunderlige detaljer som virkelig viser at maskinen fungerer som en kærlighedserklæring til den originale 16-bit konsol. Emuleringen af spillene på systemet, er blevet foretaget af det anerkendte firma M2, som har ry for at levere kvalitet og nærmest perfekt emulering af gammelt software på nyt hardware.

Med udgangspunkt i dette, er SEGA Mega Drive Mini´en i sig selv værd at anskaffe, både på grund af kvaliteten af hardwaren og emuleringen, men ligeledes på grund af de 42 inkluderede spil, hvoraf mange kan anses som værende direkte klassikere.

  

Det bedste er dog at festen ikke stopper her! Folkene fra ModMyClassic er kommet frem med Project Lunar, som gør det muligt at modificere ens SEGA Mega Drive Mini på en yders simpel måde. Når først dette mod er på plads, kan man uden de store problemer overføre flere spil til maskinen via et USB kabel, som så fungerer på lige fod med de allerede inkluderede spil. Dette betyder også at det er muligt at gøre brug af save funktionen og gemme spillet undervejs. I forhold til de spil jeg har testet indtil videre, ser det ud til at fungere ganske godt overordnet set, dog oplevede jeg grafiske problemer med screen tearing i spillet Soldier of Fortune.

Ligeledes åbner Project Lunar op for muligheden for at overclocke maskinen fra de standart 1.0ghz til 1.344ghz. Jeg har ikke leget nok med Mini´en til selv at spotte forskelle i ydeevnen, dog er der flere beretninger omhandlende at dette kan anvendes til at modarbejde framerate problemer i visse titler.

Startskærmen efter mod. I settings kan man bl.a. rode med overclock.

For at gøre brug af Project Lunar moddet, kræver det blot at man anskaffer et USB-A -> MICRO-B kabel, som indeholder data forbindelserne. Det medfølgende kabel kan ikke bruges, eftersom dette ikke indeholder datalinierne, men udelukkende power delen. Når det så er sagt, så burde det ikke være noget problem at anskaffe, eftersom det omtalte kabel er tilsvarende det, som en stor del mobiltelefoner gør brug af når de bliver opladet.

Med SEGA Mega Drive Mini´en og det korrekte kabel hjemme, er det ellers blot at gå ind på ModMyClassic´s hjemmeside hvor der findes diverse guides til at installere Project Lunar softwaren, samt lave en backup af den originale NAND (i tilfælde af at man imod forventning skulle ønske at ændre maskinen tilbage til standart).

Lækkert finish med både coverart og tekst. QuackShot og Jewel Master - YAY!

Alt i alt vil jeg mene at Project Lunar er en helt fantastisk modifikation til ens SEGA Mega Drive Mini, som ingen bør snyde sig selv for! Det er nemt at installere og kræver ikke andet en et kabel som de fleste har liggende i forvejen. Det er brugervenligt og godt dokumenteret i forhold til at guide brugeren trygt igennem processen. Det tilbyder et lækkert resultat med spilcovers, spiltekst m.m.

QuackShot er fantastisk! Nu med mulighed for at gemme spillet undervejs!

Herfra er det blot at gå i gang med at downloade de spil som man ønsker at spille (og som man selvfølgelig ejer originalt i forvejen!). Til dette har jeg gjort brug af følgende side, som tilbyder en lang liste af spiltitler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar