lørdag den 22. august 2015

Game chasing i Reykjavik!

Situationen er den, at jeg har valgt at indgå ægteskab med en Islandsk kvinde. Derfor falder det i familien meget naturligt, at afvikle ferie i Island en gang i året. Igennem de sidste år tid, har jeg derfor forsøgt at danne mig et overblik over, hvordan det står til med indkøb af computerspil på den store ø. Jeg vil i denne "guide" gennemgå, hvilke steder jeg kender til i Island, og forsøge at beskrive stederne, i forhold til hvad de kan bruges til.

Altid spændende, at hive nye og gamle spil med hjem fra Island!

Game Stöðin må være den butik jeg glæder mig aller mest til at besøge, når vi ankommer i Reykjavik. Butikken minder på mange måder, om GameStop som vi kender i Danmark. Priserne virker lige så ubalancerede og tilfældige, med samme mulighed for, til tider at lave gode handler. Game Stöðin har som regel et "tilbuds bord", hvor de sælger ganske fine spiltitler, til fornuftige penge, dog intet helt vildt.
Det ældste jeg endnu har set (som ikke bare er på udstillings niveau) må være ganske få PlayStation 1 spil. Der hvor Game Stöðin bliver interessant, er i forhold til spil til PS2, GC, NDS, XBX, m.m. Der er stadig godt gang i disse titler, selvom det dog ser ud til at blive færre år for år. Fælles for alt PS2 / XBX er, at de sælges til samme pris, som er 999 ISK, hvilket svarer til cirka 50 DKR. Her kan man risikere at finde nogle fine titler, til billige penge.
Sidste år oplevede jeg desuden, at de havde 2-for-1, på alt deres PS2 / XBX, hvilket fik stk. prisen ned på cirka 25 DKR.
Game Stöðin har igennem årene skiftet lokation. I Reykjavik findes der 2 store shoppingcentre - Kringlan og Smáralind. For år tilbage lå Game Stöðin som en lille butik i Kringlan. Et par år senere, skiftede den til større lokaler i samme shoppingcenter, hvorefter de også åbnede en butik mere i Smáralind. I år, er butikken i Kringlan desværre lukket, så p.t. findes der kun 1 Game Stöðin i Reykjavik, den som er placeret i Smáralind. En ansat i butikken fortæller dog, at de har planer om at åbne en butik mere. Om det kommer til at ske, glæder jeg mig til at se næste år :)

Så skal der kigget DS spil! Bangai-O Spirits blev det til for denne gang!

Næste butikskæde i rækken er Elko, som formodentlig er et søsterselskab til Elgiganten, som vi kender i Danmark. Logoet, farvetemaet m.m. er nærmest identisk, hvilket oplevelsen i forhold til køb af spil også er. Dette betyder at udvalget begrænser sig til nyere spil, til nuværende og sidste konsol generation.
Der hvor Elko er interessant, er - ligesom med Elgiganten - når det kommer til tilbud på nyere spil. Hvis man derfor er på jagt efter spil af nyere dato, kan man af og til - og med lidt held - gøre brug af ganske glimrende tilbud.
Ud fra hvad jeg har set, findes der 3 relevante Elko butikker. 2 stk. er placeret i Reykjavik, hvor den ene af disse ligger i nærheden af shoppingcenteret Smáralind, hvor den anden befinder sig længere inde imod midtbyen - dog ikke langt fra Kringlan. Den sidste Elko, er en mindre butik, som befinder sig i lufthavnen i Keflavik. Denne butik er glimrende, hvis man stadig har en håndfuld ISK, som man vil bruge på spil, inden hjemrejsen.
Som med Elgiganten i Danmark, er priserne i Elko ens, dog med den forskel, at der til tider findes undtagelser ift. enkelte lokale tilbud / restsalg.

Fra Smarálind´s parkeringsplads, kan man se næste stop: ELKO!

Inde i midtbyen, finder man paradoksalt nok den mest spændende retrobutik, som samtidig også er den mest uinteressante. Den lille retrobutik Geisladiskabúð Valda, byder på et solidt udvalg af spil til de fleste konsoller. Her findes der spil til de fleste udbredte systemer, lige fra gamle NES spil og op til de nyeste PS4 spil. Specielt PS2 udvalget er massivt, og befinder sig på cirka 500 titler. Xbox 360 udvalget er også udemærket med 2-300 titler.
Der hvor butikken dog bliver uinteressant, er i forhold til priserne. Ejeren er kun i mindre grad villig til at forhandle priserne ned, og set i forhold til, at prisen stadigvæk er markant højere end hvad det pågældende spil vil kunne hentes hjem for via Ebay - vel og mærke inklusiv porto - gør at det hurtigt bliver en dyr affære at handle i denne butik. Uanset hvad, er det dog et hyggeligt sted at besøge. Med lidt held, kan man måske gøre en god handel, med et spil eller to, som over tid er steget i pris, eller er prissat forkert.

Hyggelig lille butik med mange spil, dog dyre priser.

I nærheden af busstationen i Reykjavik, findes der ligeledes en butik som primært handler med gammelt musik, men også en smule spil. Butikken hedder Lucky Records, og spiludvalget er begrænset, dog kan man være heldig. Udvalget lå denne gang (sommer, 2015) på cirka 50 PS2 spil og 30 PS3 spil. Priserne er generelt set ganske fine (PS2 spil 1000 ISK; PS3 spil 2500 ISK) og kan derudover forhandles. Lucky Records er helt klart et besøg værd.

Der bliver kigget spil i Lucky Records.

FF: Lightning Returns og State of Emergency blev købt, for 3000 ISK.

Ikke langt fra Lucky Records finder man næste interessante butik. Butikkens navn er Nexus, og denne butik har kun et yderst begrænset computerspils udvalg. Til gengæld er det en butik, som har et massivt udvalg i alt inden for comics, rollespil, Warhammer, og andet g33k-halløj. Det som jeg finder interessant ved Nexus, er når jeg finder noget spilrelateret læsestof. Ved sidste besøg fandt jeg en samling af alle Mirror´s Edge comics. Ved dette besøg fandt jeg en Halo 4 bog, som jeg fandt interessant. Bog udvalget er ganske bredt og interessant, og der vil helt sikkert være noget spilrelateret og spændende læsning at hente.

HALO 4 bog købt i Nexus. "Forerunner" våbendesign er alt for vildt :O

Længere nede imod havnen i Reykjavik finder man Kolaportið. Dette er et stort loppemarked, som har åbent hver lørdag. Der er et par enkelte stande, som år efter år sælger en række PS2 / PS3 spil, dog er disse spil både dyre ift. Ebay, og derudover er der ofte tale om ganske uinteressante titler. Der findes en enkelt stand, med en gut som ofte har nye spiltitler til primært Xbox og X360, som sælges til rimelige penge. Det som primært er interessant ift. at besøge Kolaportið, er hvis man med lidt held, kan købe nogle spil fra stande, som ikke fokuserer på salg af computerspil. Her kan man af og til lave gode handler på fx Wii spil.

Gennemgang af spil i Kolaportið. Emma Kigger med :D

Når man er færdig med at shoppe spil, eller hvis man trækker til et afbræk i søgen efter disse, kan man passende besøge Freddi - Spilastofa & Verslun. Dette er et hyggeligt lille sted i midtbyen, som tilbyder arcadespil og pinball maskiner. Derudover er der også muligheden for at leje et rum, hvor man kan spille på både nye og ældre konsoller. I forhold til spilsalg, oplevede jeg et begrænset antal spil til Nintendo NES og N64, dog var disse spil  ikke i specielt god stand, og en del af disse var bootlegs. Freddi - Spilastofa & Verslun er dog uden tvivl et hyggeligt sted at besøge, hvis man ønsker at bruge et par 100 ISK mønter på et spil Mario, Pac Man, Donkey Kong, eller lignende.

Det ser jo indbydende ud!
Et par 100 ISK blev brugt på Super Mario!

Afslutningsvis vil jeg også lige nævne spilfirmaet CCP, som er kendt for EVE Online til PC. Selvom jeg primært er interesseret i konsolspil, vil jeg alligevel anbefale ligesindede, at svinge turen forbi CCP hovedkontoret ved havnen i Reykjavik, hvor man finder det flotte og imponerende EVE Monument.

Dejlig nørdet monument!

Hvis nogle som læser dette, kender til andre steder i Reykjavik - eller i nærheden / udkanten af byen, som handler med konsolspil, så efterlad endelig en kommentar! :)