søndag den 15. januar 2017

Gennemførte spil @ 2017


I både 2015 og 2016 trackede jeg de spil jeg gennemførte i løbet af året, samt smed et slubillede og par linier med, som "mini review". Dette har jeg tænkt at fortsætte med i år, og den følgende liste vil derfor synliggøre hvilke spil jeg når igennem i 2017.
Som hovedregel betegner jeg et spil som værende gennemført, når jeg har gennemført singleplayer kampagnen og credits kommer frem på skærmen. Eftersom det ikke er alle spil som er bygget op efter denne skabelon med en dedikeret kampagne del, kan dette dog ændre sig fra spil til spil. Til tider kan jeg betragte DLC udvidelser som selvstændige spil, hvorimod det ikke er hver gang. Det kommer helt an på hvor meget nyt der er med osv.

#1 Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (X1)

Gennemført 15. januar 2017

Jeg har før spillet det 2 Rainbow Six: Vegas spil rigtig meget. Disse har både været glimrende i coop og singleplayer. Hvor disse foruden "Terrorist Hunt" havde traditionelle kampagner, kommer Siege til kort på denne front, eftersom fokus er rettet imod multiplayer, i bedste 5vs5 Counter-Strike stil.
Den eneste "singleplayer del" i Siege, er en række "Situations", som i bund og grund er selvstændige missioner, hvor man skal udføre en opbage, hvorigennem man lære diverse mekanikker i spillet. Disse kan til dels betegnes som én lang tutorial, på cirka 3-4 timer.
Når det er sagt, fungerer Rainbow Six: Siege glimrende. Hvis man hyggede sig med Veges spillene og er til multiplayer, vil man helt sikkert holde af Siege!


#2 Tomb Raider: Underworld (NDS)

Gennemført 21. januar 2017

Det er ikke voldsomt ofte, at jeg får gennemført spil på min DSi XL, men Tomb Raider: Underworld fangede min interesse på en sådan måde, at jeg fik lyst til at gennemføre det.
Det cirka 5 timer lange eventyr, tilbyder en 2D puzzle -platform oplevelse, som følger samme overordnede historie, som Underworld til de primære konsoller. Banerne er tilpas afvekslende, og sværhedsgraden stiger hen imod slutningen af spillet, dog uden at volde de vilde problemer. Det meste af spillet foregår i 2D, hvor man i bedste Tomb Raider stil skal hoppe, svinge og klatre, samt undgå fælder m.m. Til tider er der Nintendo DS specifikke puzzles og andre gimmick opgaver, hvor man bl.a. skal bruge mikrofonen.
Alt i alt, kan spillet anbefales, hvis man er til Tomb Raider, samt 2D spil. Ganske fin oplevelse, at have med i lommen.


#3 Firewatch (PS4)

Gennemført 22. januar 2017

Lige siden jeg første gang så en trailer til Firewatch, har jeg gerne ville spille spillet. Desværre blev det oprindelig kun udgivet digital, hvilket gjorde at jeg ikke fik det købt. Efter at Limited Run Games annoncerede at de var på vej med en fysisk udgave af spillet, var jeg fast besluttet på, at tiden nu var inde, til at anskaffe og spille Firewatch.
Det er ikke ofte, at jeg oplever at spille et spil igennem i én setting, dog formår Firewatch at holde en konstant spændende historie kørende, hvilket betød at jeg nåede til credits før jeg vidste af det. Firewatch er ikke noget langt spil. Det tager cirka 4-5 timer at gennemføre, hvilket er en glimrende længde ift. indholdet at historien. Spillet formår derfor at virke interessant og spændende hele vejen igennem, uden døde perioder som virker som fyld.
Spillet foregår i første person, hvor man styrer hovedpersonen Henry, som efter komplikationer på hjemmefronten har påtaget sig job i skovene i Colorado, hvor man nu skal holde øje med skoven fra et udkigstårn. Igennem hele spillet, er man i kontakt med en kvindelig stemme fra et andet udkigstårn, hvor man som tiden går, udvikler en relation. Der går ikke længe før at historien tager en mystisk drejning, fyldt med paranoia og konspirationsteorier, hvilket fungerer og bliver skildret glimrende.
Teknisk er spillet flot og godt skruet sammen, både ift. den grafiske præsentation, samt lydsiden med passende "stemningsmusik". Desværre lider spillet af en del framerate problemer i perioder, hvilket bryder den gode oplevelse til tider.


#4 Still Alive DS (NDS)

Gennemført 23. januar 2017

Still Alive DS er en 2D hyldest til de fantastiske Portal spil. Spillet story mode byder på 28 glimrende levels, som i bedste "test chamber" facon, tilbyder puzzles og platforming. Spillet har tydeligvis hentet stor inspiration fra Portal spillene, hvor både turrets, kasser og energi bolte indgår i løsningen af diverse puzzles. Referencerne stopper ikke der, og GLaDDOS stemme bliver ligeledes brugt når man gennemfører hvert level.
Styringen er ganske simpel, men kan til tider være svær at afvikle på fornuftig vis. Efter lidt tilvænning, hjælper det dog på det.
Spillet er et homebrew spil, og version 1.21 kan gratis hentes herfra, hvorefter det kan kopieres over på et flashcard, hvorfra det kan afvikles!


#5 Tomb Raider: Legend (NDS)

Gennemført 28. januar 2017

Set i forhold til, at Tomb Raider: Underworld var en ganske fin oplevelse, som tilbød en god gang 2D puzzle platforming, fejler Tomb Raider: Legend derimod fatalt. Selvom der er få gode øjeblikke, bliver disse overskygget af en broken 2.5D oplevelse, som tilbyder frustrationer i stride strømme. Input bliver ikke ordentlig registreret halvdelen af gangene, kameravinklen sørger for at diverse hop er basseret på mere held end præcision, fjenderne er direkte retarderede og kan blot løbes forbi og jeg kunne blive ved. Derudover er der langt imellem checkpoint, hvilket betyder at den ødelagte tekniske side, tvinger spilleren til at gennemspille det samme møg igen og igen.
Denne DS udgave af Legend, er på da fleste punkter en broken gang lort, som man bør undgå. Spil i stedet Legend på en af hjemme konsollerne, for at følge samme historie, dog med godt gameplay. Alternativt bør man gå efter Tomb Raider: Underworld, hvis det skal være en TR oplevelse på NDS.


#6 Escape Plan (PSV)

Gennemført 1. februar 2017

Så fik jeg gennemført det første spil på min Vita. Escape Plan er en langsom puzzle platformer, som for 1-2 år siden blev tilbudt gratis til PS+ medlemmer. Spillet tilbyder mindre "test chambers", som kan sammenlignes med dem man finder i spil som Still Alive DS og Portal. Denne gang skal man ved hjælp af Vita´ens touchscreen, på både front og bagside, påvirke omgivelserne i rummet, så figurerne man styrer kan bevæge sig igennem disse uden at dø.
Den grafiske stil minder om Portal blandet med Limbo og ser super sprød ud på den lille Vita skærm. Spillets puzzles varierer i sværhedsgrad og kan til tider virke en anelse frustrerende, på grund af den præcise styring på den bagerste touchscreen, som kan være svær at betjene præcis.
Alt i alt, er Escape Plan dog en super gang tidsfordriv. Historien er i spillet mindre vigtigt og bliver vist via mindre animerede cutscenes og stillbilleder, hvor stilen holdes i den dystre ende, præsenteret i sort / hvide nuancer, ligesom resten af spillet.


#7 Azkend 2: The World Beneath (PSV)

Gennemført 4. februar 2017

Endnu engang fik jeg gennemført et af de gratis PS+ spil. Denne gang blev det til Azkend 2, som befinder sig i en genre, som mest minder mig om spil man ville finde på Facebook. Spillet er et puzzle, hvor opgaven lyder på at matche 3 eller flere ens ikonbrikker. Når disse matches, forsvinder de, hvorefter der kommer nye brikker til. Alt dette foregår imens tiden modarbejder en, hvilket øger stressniveauet.
Denne type spil er set mange gange før, dog fungerer Azkend 2 glimrende på Vita´en, med præcis touch kontrol og en okay underholdende historie, som giver et afbræk imellem de forskellige puzzles. Spillet tilbyder ligeledes et simpelt skill system, som medfører diverse offensive brikker, som hjælper spilleren undervejs.


#8 Killzone: Mercenary (PSV)

Gennemført 5. februar 2017

Et af mine gode minder, fra dengang PlayStation 2´en var "det nyeste", var gennemspilningen af det oprindelige Killzone. Sidenhen er jeg dog aldrig kommet i gang med de efterfølgende spil i serien, som udkom på henholdsvis PlayStation 3 og 4.
Eftersom jeg p.t. nyder at fordybe mig i PlayStation Vita biblioteket, fik jeg gennemført Killzone: Mercenaries og sikke en oplevelse. Dette spil formår at stå knivskarpt på den håndholdte maskine og tilbyder en ganske underholdende historie, med en godt håndfuld plottwists.
Teknisk er dette spil et yderst imponerende og demonstrerer meget godt, hvad der ligger under kølerhjelmen på Vita´en.
Spillets 9 kapitler kan gennemføres på cirka 5 timer, hvilket er en tilpas længde for denne titel.


#9 Uncharted: Golden Abyss (PSV)

Gennemført 12. februar 2017

Selvom spillet ikke er udviklet af Naughty Dog, formår Golden Abyss næsten at fange den rette Uncharted stemning, specielt i den sidste halvdel af spillet. Teknisk fungerer spillet overordnet set fint, med en solid styring og til tider fantastisk grafik, det meste af tiden. I få tilfælde, er der dog sekvenser med tåbelig karama positioner, som efterlader spilleren tilbage med frustrerende gentagelser, eftersom det ikke er til at kontrollere Drake på fornuftig vis. Ligeledes er der også dele af spillet, hvor den ellers lækre grafik, bliver erstattet af en middelmådig brun textur masse, som desværre ser noget sjusket ud ift. at blive finpudset.
Historien er ganske underholdende og følger den typiske Uncharted opskrift, hvor fokus i Golden Abyss desværre ligger på alt for meget skyderi og alt for få reelle puzzles. De få puzzles man møder igennem spillet gør fint brug af Vita´ens funktioner, dog er de alt for simple og uden reel udfordring. Der findes ligeledes dele af spillet, som på værste gimmick facon eksisterer, blot for at inkludere diverse Vita inputs, dog er disse heldigvis i så relativt få tilfælde, at man kan se igennem fingre med dem.
Er man til Uncharted spillene, vil man dog uden tvivl nyde de cirka 10 timer, som spillet varer.


#10 Call of Duty: Black Ops: Declassified (PSV)

Gennemført 15. februar 2017

Der findes efterhånden en god stak Call of Duty spil, opdelt i parallelle serier. En af disse er Black Ops spillene, som her også har fået en titel til Vita´en, i form af Declassified. Historien er små rodet og spænder over diverse scenarier, fordelt over en længere årrække, hvilket er typisk for Black Ops serien.
Declassified er en typisk Call of Duty FPS, med alt hvad man forventer af denne. Fjender i spandevis, et stort udvalg af diverse våben og ellers bare aftrækkeren i bund.
Teknisk fungerer spillet fint og tilbyder en ganske god oplevelse, dog ikke i samme omfang som det glimrende Killzone: Mercenary, som virkelig formåede at presse de tekniske grænser i Vita´en.
Declassified består af 10 missioner, som hurtigt er gennemspillet og formentlig hurtigt glemt igen.


#11 Tomb Raider (SS)

Gennemført 4. marts 2017

Endnu engang fik jeg lyst til at gennemføre et af verdens bedste spil, nemlig det originale Tomb Raider! Spillet udkom tilbage i midt 90'erne og jeg har igennem de seneste 2 årtier, gennemført det på både PC og PlayStation. Denne gang var tiden inde til, at gennemføre det på den gode Sega Saturn, hvor spillet oprindelig blev udviklet til og hvor det først så dagens lys.
Spillet tilbyder en lækker blanding af udfordrende puzzles, genialt level design og trykket stemning, samt diverse ildkampe undervejs. Jeg valgte at afvikle spillet i 60Hz, eftersom det kører underligt langsomt i den originale 50Hz setting, hvorved det nærmest afvikles i slowmotion.
Jeg oplevede små forskelle i Saturn versionen, ift. de andre platforme, hvilket til tider gjorde spillet til en frustrerende oplevelse. I PC versionen kan man gemme når man har lyst, hvorimod der i PlayStation og Saturn versionen er "save krystaller" undervejs. Ydermere, er Saturn version begrænset til forholdsvis få af disse (ift. PlayStation versionen), hvilket medfører en masse frustrationer i de sidste par baner, som er ganske udfordrende. Dette resulterer i lange passager, som skulle spilles om og om igen.
Uanset hvad, var det et lækkert gensyn med fru Croft. Har du endnu ikke spillet denne perle, så kom i gang ASAP!


#12 Devil's Third (WU)

Gennemført 11. marts 2017

Devil's Third er et eksklusivt spil til Wii U, som umiddelbart minder om en god blanding af Metal Gear Rising: Revengeance, Shadow Warrior og Wolfenstein: The New Order.
Som spiller, styrer man hovedpersonen Ivan, en russisk steroide fyldt terrorist, igennem 9 kapitler. Historien er ganske standart, hvor man via et gigantisk voldsorgie skal nedkæmpe fjender som før var ens allierede og i sidste ende redde verden fra totalt destruktion. Dele af spillets historie, leder mine tanker hen på filmen Kill Bill.
Spillet er ekstremt lineært og man farer aldrig vild. Opskriften er set mange gange før, hvor man skal nedkæmpe en masse fjender, hvorefter man løber videre til næste sted, for igen at gentage blodsudgydelserne. En del af disse kapitler afsluttes så med en boss, som kræver en masse skud / slag.
Spillet tilbyder en okay gang underholdning, dog uden nogensinde at fremstå unikt eller revolutionerende. Teknisk afvikles det udmærket på Wii U hardwaren, dog med en haltende framerate til tider. Trænger man til at lege voldspsykopat, med en klichefyldt solbrille beklædt hovedperson i fokus, kan spillet fint anbefales.


#13 The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (WU)

Gennemført 21. marts 2017

For cirka 10 år siden, gik jeg i fællesskab med en kammerat, i gang med Wind Waker på GameCube, dog nåede vi kun lige forbi den første dungeon, inden spillet blev lagt på hylden. Jeg havde dog gode minder fra de første par timer af spillet fra dengang og besluttede at jeg ville forsøge mig med HD udgaven på Nintendo Wii U.
Spillet tilbyder en lang historie, hvor man i første halvdel af spillet, som Link, skal forsøge at få sin kidnappede søster tilbage, hvortil den sidste halvdel omhandler at finde og bekæmpe skurken Ganondorf. Spillet afvikles hovedsagelig i 3. person, dog med første person funktioner, i forhold til visse våben / items og præsenteres i den smukkeste og mest farverige cell shaded grafik. Spillet er open world og jeg oplevede det som ganske stort, eftersom denne verden primært omhandler at man sejler fra ø til ø, på et stort kort, hvorpå man så finder diverse dungeons.
I sidste halvdel af spillet, blev jeg ofte nødt til at finde en guide på nettet, eftersom diverse lokationer og gøremål fremstod rimelig kryptiske og tidskrævende.
Med denne gennemførsel, kan jeg nu også sige, at jeg har gennemført et Zelda spil. Om jeg på et tidspunkt får lyst til endnu et Zelda-eventyr er uvist, da spillet for mig at se både er for stort og tidskrævende, til at jeg kan holde interessen kørende.


#14 The Walking Dead: Survival Instinct (WU)

Gennemført 26. marts 2017

First Person Shooter, hvor man styrer Daryl igennem en række missioner, som primært omhandler at skaffe mere brændstof til bilen, for at kunne køre videre til næste by. Igennem disse missioner, bliver der hovedsageligt fokuseret på Daryl fra TV serien, som er kendt for at gøre brug af en armbrøst, samt hans afstumpede bror Merle.
Teknisk virker spillet upoleret og forældet. Kampene mod zombier mangler variation og det er som regel nemmere bare at løbe uden om dem.
Er man fan af TV serien, vil man måske nyde den ekstra dimension, som dette spil tilføjer serien, men leder man efter en god zombie shooter, bør man i stedet kigge efter noget andet.


#15 Severed (PSV)

Gennemført 1. april 2017

Severed tilbyder en smuk æstetisk oplevelse, hvor man styrer en pige, i jagten på at finde sin afdøde far, bror og mor. Spillet afvikles i en blanding af 2D og 3D, hvor man som spiller bevæger sig rundt i step, hvorfra man så kan kigge rundt om egen akse.
Spillet bemærker sig ved, at kampsystemet afvikles via touch skærmen, hvor man skal swipe fingeren hen over skærmen for at afvikle et angreb. Dette fungerer helt perfekt!
Foruden et smuk historie og teknisk afvikling, byder spillet på en lang række secrets og underholdende karakterer. Severed foregår i en spændende verden, som aldrig bliver kedelig at navigere rundt i.
Spillet kan helt klart anbefales!


#16 Killing Floor 2 (PS4)

Gennemført 14. april 2017

Killing Floor 2, minder på mange måder om Left 4 Dead spillene, bare i en forsimplet udgave. Spillet går ud på at nedlægge bølger af zombier (Zeds), hvilket medfører at man tjener dash, som er spillets valuta. Imellem hver bølge kan man så købe våben, ammunition og armor, hvorefter volds orgiet gentager sig. Efter 4, 7 eller 10 bølger af fjender, skal man så kæmpe mod én af de 2 slutbosser.
Teknisk spillet det perfekt, med en stabil framerate, som mest af alt minder om noget nær 60FPS. Den grafiske del er ligeledes i den pæne ende, hvor det specielt er våbnene, samt disses animationer som virkelig imponerer.
Spillet henvender sig primært til 6 player coop, dog er det muligt at spille alene, hvis man finder dette sjovt. Spillet tilbyder ingen kampagne, men derimod cirka 15 levels, som man kan nakke zombier i.
På grund af den simple opskrift, er spillet sjovt - på en hjernedød måde - i mindre doser ad gangen. Der hvor spillet virkelig bemærker sig, er når man spiller med et godt hold eller sine venner.
Der er ligeledes mulighed for PVP, hvor det ene hold styrer Zeds.
Sidst men ikke mindst, kan det nævnes, at spillet tilbyder en ganske afstumpet humor. Det kan derfor anbefales, at kigge nærmere på diverse reklamer ingame m.m.


#17 Destiny (X1)

Gennemført 23. april 2017

Nu hvor Destiny 2 snart udkommer, fik jeg lyst til at opleve Destiny historien igen. På min PS4 har jeg alle 3 karakterer i level 40 og ønskede ikke at slette nogle af disse for at gøre plads til en ny. Da jeg alligevel lå inde med Destiny til Xbox One, kunne jeg lige så vel starte en ny karakter, på denne platform.
Destiny tilbyder en solid gang FPS RPG, med fokus på coop og PVP. Teknisk er det mildest talt fremragende på samtlige fronter og en milepæl inden for genren. Historien er udmærket og alligevel forholdsvis forvirrende.
Har man endnu ikke stiftet bekendtskab med dette spil, kan det klar anbefales at komme igang!


#18 Adam´s Venture Origins (PS4)

Gennemført 25. april 2017

En på alle måder teknisk skrabet udgave af Uncharted, hvor hele combat delen er skåret fra. Cirka sådan kan Adam´s Venture bedst beskrives.
Spillet er ekstremt lineært, genbruger de samme nemme puzzles op til flere gange, forsøger at kopiere røgmonstret fra Lost serien og den kvikke humor for Uncharted spillene.
Når det så er sagt, tilbyder spillet stadigvæk en okay og middelmådig oplevelse, samtidig med en ekstrem nem Platinum trophy, hvis man er til den slags. Spillet kan gennemføres på cirka 4 timer og er på en del punkter så ringe, at det faktisk er ganske sjovt at spille.


#19 Little Nightmares (PS4)

Gennemført 29. april 2017

Little Nightmares er et forholdsvis kort spil på 5 kapitler, som er gennemført efter cirka 3 timer. Det minder på en del punkter om spillet Limbo, specielt ift. de forholdsvis simple puzzles og den dystre setting.
Spillet er en 2.5D puzzleplatformer, som tilbyder en spændende og forholdsvis åben historie. Teknisk fremstår det ganske flot, med glimrende design og animationer. Når det kommer til styrringen, kan dybden til tider godt drille og virke frustrerende. Spillet fremstår dog på de fleste andre områder så godt, at man hurtigt glemmer disse passager igen.