søndag den 7. januar 2024

Gennemførte spil @ 2024

 #1 Lies of P (PS5)


Gennemført 7. januar 2024

Fantastisk Soulslike, som byder på en god historie og solidt gameplay fra start til slut. Spillet fremstår meget lineært, i et omfang hvor man som spiller på intet tidspunkt hænger fast og er i tvivl omkring hvor man skal hen. Leveldesignet er solidt og detaljeret og indeholder riegeligt med bonfires og shortcuts. Bosskampene er afvekslende og interessante. Alt i alt et Soulslike i topklasse, som varmt kan anbefales til alle fans af genren!


#2 Charon's Staircase (PS5)


Gennemført 8. januar 2024

Middelmådig walkingsim, som forsøger at være uhyggelig. Teknisk i den ringe ende, med lidt for mange assets som bliver genbrugt. Spillet byder på puzzles af svingende kvalitet, dog uden at disse nødvendigvis er underholdende eller giver mening. Alt i alt en ok historie og en oplevelse som er fin nok, hvis man har et par timer at brænde af.


#3 The Callisto Protocol (PS5)


Gennemført 23. januar 2024

Glimrende survival horror, skabt af samme person som oprindelig har stået for Dead Space serien. Spillet minder på mange måder om Dead Space, både i forhold til fortællingen generelt, jump scares og måden hvorpå gameplay fungerer. Ligeledes foregår det i 3. person, med en god blanding af combat og stilhed, som skaber en tyk stemning. Teknisk fremstår det flot og kører ganske fint. Spillet fremstår meget lineært, hvortil man som spiller på intet tidspunkt hænger fast eller bliver i tvivl omkring hvor man skal hen. Er man til Dead Space og en god solid singleplayer oplevelse, så kan The Callisto Protocol fint anbefales!


#4 Last Days of Lazarus (Portal, PS5)


Gennemført 26. januar 2024

Ganske middelmådig first person point & click. Nogenlunde spændende historie, som byder på en dyster fortælling. Teknisk er det en blandet oplevelse, som virker forældet.


#5 Evil Inside (Portal, PS5)


Gennemført 27. januar 2024

Horror spil med diverse jumpscares. Henter tydelig inspiration fra P.T. demoen, hvor man som spiller går i ring i det samme hus. Intet videre interessant, dog en hurtig og nem platinum, hvis man er til den slags.


#6 Dear Esther: Landmark Edition (Portal, PS5)


Gennemført 29. januar 2024

Fantastisk gensyn med et af de bedste - hvis ikke det bedste - walking sims, som er produceret til dato. Spillet byder på en glimrende og velfortalt historie, samt en vidunderlig teknisk præsentation, både visuelt og med hensyn til lydsiden. På alle måder et spil som kan anbefales, hvis man er til walking sim genren.


#7 Dofamine (PS5)


Gennemført 29. januar 2024

Ganske kort spil som som forsøger at lege Portal. Puzzles i sig selv er ikke videre udfordrende, dog bliver der smidt lige rigeligt med mechanics ind, som gør at spillet kan fremstå rodet. Som oplevelse kan det ikke anbefales, dog er det en ganske hurtig platinum, hvis man går op i den slags.


#8 Silent Hill: The Short Message (Portal, PS5)


Gennemført 2. februar 2024

Glimrende first person survival horror, som leverer en god historie der omhandler relevante og alvorlige emner, så som mobning, sociale medier og selvmord. Teknisk fremstår det flot og byder på en mørk og tung stemning. Spillet er gratis, hvilket i sig selv er fantastisk.


#9 Space Accident (PS5)


Gennemført 3. februar 2024

Samme type spil og puzzles som Dofamine. Denne gang er der lagt en smule mere vægt på historien, selvom denne fremstår tynd og ligegyldig. Spiller fremstår - ligesom Dofamine - teknisk ringe, hvortil det medfører frustrationer i forhold til ganske simple mechanics. Selvom spillet hedder Space Accident, figurerer det i trophy listen under navnet The Spacecraft Engineer. Hvorfor det er sådan ved jeg ikke, dog giver det god mening, når man tænker på hvordan resten af produktet fremstår rodet og med manglende finish. Alt i alt en lunken omgang som byder på minimal underholdning. Fint spil hvis man vil have en nem og hurtig platinum.


#10 Heavy Burden (Portal, PS5)


Gennemført 5. februar 2024

Fint walkingsim / platformer, hvor man som spiller skal slæbe en sten med sig på turen, fra start til slut. Spillet fremstår kunstnerisk med et simpelt udtryk, hvor fokus er på at skabe filosofiske refleksioner hos spilleren, hvilket ledte mine tanker hen på fortællingen i The Talos Principle. Alt i alt en ganske god oplevelse med flere slutninger.


#11 Lara Croft Go (Portal, PS5)


Gennemført 7. februar 2024

Anderledes Tomb Raider spil, som denne gang fungerer som et turbaseret puzzle spil. Spillet er tilpas udfordrende og kræver at man som spillet - specielt i de 2 DLC´er - er i stand til at tænke en hel del træk frem, for at få et flow af events til at afvikles korrekt.


#12 Dredge (PS5)


Gennemført 16. februar 2024

Smukt spil, som formår at skabe en perfekt blanding af en fishing simulator og survival horror. I Dredge sejler man rund og fisker både fisk og skatte, som så sælges for at upgradere ens båd. Historien er velfortalt og spændende og efterlader en konstant lyst til lige at fortsætte en smule mere. Både lydsiden og det visuelle fungerer glimrende. Helt klart et spil som kan anbefales!


#13 Remedium: Sentinels (Portal, PS5)


Gennemført 18. februar 2024

Autoshooter i stil med Vampire Survivors, som desværre fremstår mindre interessant. Der er for få forskellige fjender og våben, hvortil det hurtigt bliver en lunken oplevelse. Quests er ligeledes yderst begrænset, hvor settings copy / paste. En middelmådig oplevelse hvis man er til autoshooters, dog findes der bedre alternativer med en del mere dybde, som fx Vampire Survivors.


#14 Titan Chaser (Portal, PS5)


Gennemført 19. februar 2024

Middelmådig walking- / drivingsim / adventure, hvor man kører rundt i bil og håndterer titaner. I modsætning til andre spil, hvor målet oftest er at nedlægge disse, er tilgangen i Titan Chaser mere venlig, hvor man som spiller i stedet forsøger at guide disse videre og få dem til at forlade området. Teknisk er spillet på ingen måde imponerende, dog er historien nogenlunde fin og spillets tilpas originalt.


#15 Cions of Vega (PS5)


Gennemført 22. februar 2024

Jeg havde håbet på en middelmådig walkingsim, dog blev det i stedet en ganske skuffende og kort oplevelse. Historien, hvilket som udgangspunkt er den primære styrke i walkingsims, er på alle måder en tynd omgang. Plottet i sig selv har ellers potentiale, dog bliver det hele præsenteret på måde, som bygger på så mange gentagelser, at det konstant bryder indlevelsen. Puzzles er begrænset i et omfang så det virker direkte tåbeligt, hvortil man nærmest skal være idiot for ikke at kunne komme igennem disse på få minutter. Teknisk er Cions of Vega en blandet omgang, hvor den grafiske præsentation af udendørsarealerne klart fremstår stærkest, uden at det dog er fantastisk.


#16 M.A.C.E. Tower Defense (PS5)


Gennemført 26. februar 2024

Lige siden jeg blev introduceret for Tower Defense genren i det gode gamle WarCraft III, har jeg nydt at fordybe mig i et godt et af slagsen. Desværre findes der en masse skrald i genren, dog sker det også at der dukker et fornuftigt spil frem. M.A.C.E. Tower Defense er et okay et af slagsen, hvis man ser bort fra det elendige soundtrack, som bør mutes omgående. Spillet byder på i alt 70 levels, med et fornuftigt udvalg af tårne, samt fine muligheder for at opgradere disse. Desværre bliver det hurtigt trivielt, da det hurtigt bliver de samme processer som går igen, hvortil det kunne havde været fedt hvis der havde været elementskade inkluderet, som man skulle tage højde for.


#17 No One Lives Under the Lighthouse (Portal, PS5)


Gennemført 29. februar 2024

First person adventure horror, hvor man gennemgår en række dage på en lille ø, med den opgave at passe et fyrtårn. Den første del af spillet byder på en række gentagelser, i forhold til driften af fyrtårnet, hvortil spillet tager en mere mørk og uhyggelig drejning. Gameplay består hovedsagelig af at undersøge øen, samt udføre diverse puzzles i omgivelserne. Teknisk er spillet af den type spil, som forsøger at fremstå som en PlayStation 1 titel. Ganske underholdende spil.


#18 Death Motel (Portal, PS5)


Gennemført 1. marts 2024

Kort horror walkingsim, hvor man som spiller indsamler bevismateriale på et motel, hvorefter man forsøger at fange spøgelser på kamera. Intet specielt at komme efter, ud over en hurtig platinum trophy.


#19 RoboCop: Rogue City (PS5)


Gennemført 5. marts 2024

Glimrende FPS med en god portion detektivarbejde. Overraskende simpelt gameplay, som bliver ved med at være sjovt fra start til slut. Spillet tilbyder simple RPG elementer og byder generelt på en god variation og underholdende missioner. Kan helt klart anbefales!


#20 Lost at Sea (PS5)


Gennemført 11. marts 2024

Trist og følelsesladet historie, som foregår i første person. Spillet fungerer som en walkingsim, hvor man går rundt på en ø og løser puzzles og samler ting, samtidig med at disse gradvist åbner op for en dybere fortælling ift. hovedpersonen. Gameplayed i Lost at Sea er simpelt og byder på gentagelser, dog formår historien at trække den samlede oplevelse op.


#21 Prince of Persia: The Lost Crown (PS5)


Gennemført 13. marts 2024

Ganske godt metroidvania, med alt hvad dette fører med sig. Alt fra leveldesign, kamp- og opgraderingssystem til quests og den overordnede historie befinder sig på et højt niveau. Spændende og afvekslende fra start til slut, med god pacing ift. nye abilities. Overordnet set en solid omgang, hvis man er til denne type spil!


#22 Ping Redux (PS5)


Gennemført 16. marts 2024

Simpelt spil, som blander en del genrer og har en masse referencer til diverse retrospil. Det overordnede formål er at skyde en firkant afsted og få den til at nå et mål. Spillet byder hertil på diverse forhindringer, hvortil det at ændre kurs, samt få firkanten til at bounce fra diverse overflader, spiller en central rolle ift. gameplayed. Som sådan en ganske hyggelig titel, som kan nydes i små mængder ad gangen.


#23 The Invincible (Portal, PS5)


Gennemført 29. marts 2024

Spændende walkingsim, som formår at tilbyde en spændende historie fra start til slut. Spillet byder på flere slutninger, hvortil ens valg og dialog påvirker denne.


#24 Skautfold: Shrouded in Sanity (PS5)


Gennemført 5. april 2024

Middelmådig spil, som henter inspiration fra Souls i forhold til combat delen, samt Resident Evil når det kommer til stemningen og lokationen. Spillet ses isometrisk, hvilket ofte gør combat delen anstrengende at nyde.


#25 Brotato (PS5)


Gennemført 17. april 2024

Brotato er en autoshooter i stil med Vampire Survivors og Remedium: Sentinels. Spillet befinder sig i den gode ende, både i forhold til kvalitet, buildmuligheder og underholdning generelt. Brotato byder på en lang række forskellige karakterer, som hver lægger op til vidt forskellige spilstile, hvilke igen betyder en masse forskellige oplevelser. Formentlig et af de bedste - hvis ikke DET BEDSTE - autoshooter spil, jeg til dato har smidt timer i!


#26 Bridge Constructor: The Walking Dead (PS5)


Gennemført 25. april 2024

Generelt et fint spil med afslappende gameplay, hvor formålet er at konstruere broer m.m. under vanskelige forhold. I forhold til de tidligere spil i serien, er der denne gang lagt vægt på regulær historiefortælling, hvilket dog fremstår ret ligegyldig. Ligeledes er der blevet tilføjet gameplay som omhandler at skabe timede ruter for nogle NPC´er, som kan nogle småting så som at smide granater og skyde. En tilføjelse som skaber noget nyt, som desværre bare fjerner en del af det ellers solide basale bygge gameplay. Når det så er sagt, så kan spillet på nuværende tidspunkt ikke anbefales, i hvert fald ikke hvis det skal spilles på en PS5. Specielt hen imod slutningen af spillet, crashede det op til flere gange pr. level, hvortil man kunne få lov at starte forfra. Et bar gange formåede det at crashe i et omfang, så selve PS5´eren lukkede ned og skulle genskabe data. Ønsker man på trods af dette at spille spillet, så kan det anbefales, manuelt at genne ens bygge process løbende, så man er klar til næste crash.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar